CHP’den itiraz…

CHP’den itiraz…
16 Nisan 2017 21:00

Sandıkların neredeyse yüzde 60’ına itiraz edecek olan CHP’li vekillerin de, 2014’te Muharrem İnce’nin Yalova’da yaptığı gibi, il seçim kurullarında adeta kamp kurarak teker teker oyların sayımına nezaret etmesinin üzerinde duruluyor.

 

 

 

 

CHP’den sandık sonuçlarıyla ilgili itiraz açıklaması geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, 2 buçuk milyon oyun sıkıntılı olduğunu söyleyerek gerekli itirazların yapıldığını belirtti ve “sandıkları terk etmeyin” çağrısında bulundu.

 

 

Sandık sonuçları ile CHP’nin kendi müşahitlerinden gelen sonuçlar arasında çok ciddi oranda fark var. Ayrıca YSK’nın mühürsüz oy pusularını kabul etmesine de CHP’nin itirazı var. Bu çerçevede CHP oyların yeniden sayılmasını isteyecek.

 
Yerel seçimlerde Yalova’daki sonuçlar oyların tek tek yeniden sayılmasının ardından seçim sonuçları değişmişti. Bunda CHP’nin Yalova milletvekili Muharrem İnce’nin YSK’ya kamp kurarak, gece gündüz oy sayımına nezaret etmesinin de
etkisi olmuştu. Şimdi sandıkların neredeyse yüzde 60’ına itiraz edecek olan CHP’li vekillerin de il seçim kurullarında adeta kamp kurarak teker teker oyların sayımına nezaret etmesinin üzerinde duruluyor.