CHP’den il örgütlerine mesaj: Doğru da olsa söylenecek tek bir cümle, rakibin eline çok önemli bir fırsat verebilir

CHP’den il örgütlerine mesaj: Doğru da olsa söylenecek tek bir cümle, rakibin eline çok önemli bir fırsat verebilir
14 Ağustos 2019 10:07

CHP, Genel Merkezi, 81 il örgütüne gönderdiği ‘Haftalık Bilgilendirme Raporu’nda, sohbetlerde dini tartışmalara girilmemesi, Türk ordusu ve Genelkurmay Başkanlığı’nın eleştirilmemesi, etnik ve mezhepsel yapılaşmalara dair birleştirici mesaj verilmesi gibi uyarılarda bulundu.

 

 

Hürriyet’ten Rifat Başaran’ın haberine göre CHP Genel Merkezi’nden örgüte gönderilen uyarılar özetle şöyle:

 

ORTAK PAYDA

 

“Kutlama mesajlarının dışında dini konulara girilmemeli. Röportaj ve televizyon programlarında konu ile ilgili gelen ısrarlı sorulara, dini konuların siyasilerin değil konu ile ilgili ilahiyat kökenli akademisyenler ile din alimlerinin cevap vermesi gerektiğine vurgu yapılmalı. Siyasilerin din konuşmasının dini siyasete alet etmek olduğu vurgusu yapılabilir. Camiye, kışlaya ve okullara siyaset sokulmamalı.

Türk ordusu ve Genelkurmay Başkanlığı ile ilgili eleştirel söylemlerde bulunulmamalı. Doğru da olsa söylenecek tek bir cümle rakibin eline çok önemli bir fırsat verebilir.

Türkiye’nin etnik ve mezhepsel yapılanmalarına yönelik daima birleştirici bir söylemde bulunulmalı. Söylemlerimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı ortak paydasından hareket etmeli.