CHP’den İGDAŞ tepkisi

CHP’den İGDAŞ tepkisi
6 Mayıs 2020 16:07

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, İGDAŞ’a fatura soruşturmasına ilişkin, “belediyelerin yakasından düşün” dedi. Özkoç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi

 

 

“Her konuda olduğu gibi kendisine yapılan eleştiriyi AKP Genel Başkanı ve Partisi bir tehdit olarak görüyor. Hiçbir eleştiriye tahammülleri yok.

 

 

“DARBECİ VE TASFİYECİ ZİHNİYET İŞE YARAMAYACAKTIR”
Odaların ve sivil toplum örgütlerinin üzerine gidiyorlar. Büyükşehirde oyunları nasıl tutmadıysa, Barolar, Tabipler Birliği ve meslek odalarında da darbeci ve tasfiyeci zihniyet işe yaramayacaktır.

 

 

“HER KURUMUN SESİNİ KESMEK SİZİN ÖNCELİKLİ İŞİNİZ”
Türkiye’nin bu gündeminde meslek odalarının seçim sistemini değiştirmek bizim hangi derdimize çare olacaktır? Pandemiyi mi bitirecek? İşsizliğe mi çare olacak? Neyin derdine çare olduğunu bu iktidarın açıklaması gerekir.
Size yanlışınızı gösteren farklı görüşü dile getiren herkesin, her kurumun sesini kesmek sizin öncelikli işiniz.

 

 

CHP’DEN SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN TEKLİF
Sağlık çalışanlarımız yani doktorlar, hemşireler bu süreçte çok önemli mücadele veriyorlar. Onlar hayatlarını tehlikeye atıyorlar. Eğer bu görevlerini sürdürürken başlarına Allah korusun bir şey gelir bir vefat gerçekleşirse o zaman onlar görev şehidi olması gerekiyor. Üç grup başkanvekili bununla ilgili kanun teklifimizi bugün TBMM’ye gönderiyoruz.

 

 

“BELEDİYELERİN YAKASINDAN DÜŞÜN”
Bırakın, belediyelerin yakasından düşün. Belediyeler ekmek dağıtıyor engelliyorsunuz, bağış topluyor engelliyorsunuz, sıcak yemek dağıtıyor engelliyorsunuz, yetmiyor şimdi de soruşturma açıyorsunuz.

 

 

İGDAŞ SORUŞTURMASI
Elbette pandeminin olduğu bu günlerde araya sokağa çıkma yasakları da geliyor. Pazar günü hariç her gün sayaç okuması gereken görevli arkadaşlarımız günü gününe çıkamayabiliyor.

Bir tek kuruş tek bir kuruş vatandaşımızın cebinden fazla çıkan bir para yok. Ama başka bir şey var. Bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu bir yeni mücadele başlatıyor. Bugün faturaları askıya çıkartıyor. Bugün askıya çıkartılmasına rağmen tam 9 bin başvuru var. Bu kimi rahatsız eder? AKP’yi. Bu kimi rahatsız eder AKP Genel Başkanı’nı. Bu kimi rahatsız eder onlara kayıtsız şartsız itaat eden kurumları. Onlar ne yapıyorlar tam da böyle bir günde hemen harekete geçiyorlar. Neden, ‘İGDAŞ’ı biz nasıl itibarsız hale getiririz’ diye.

 

 

“SİZİN KORKULU RÜYALARINIZ BELEDİYELERİMİZ”
İktidarlar Türkiye Cumhuriyetinde ve demokrasilerde seçimle gelirler seçimle giderler. Milletimiz de en yakın seçimlerde sizi başarılarınızı ya da başarısızlığınızı kayda alıyorlar. Ve onlar belediyelerimizle sizi kıyaslıyorlar. Sizin korkulu rüyalarınız belediyelerimiz halkın gönlünde yer alıyor.”

 

 

“GÜÇLÜ BİR PARLAMENTER SİSTEM TÜRKİYE İÇİN EN DOĞRU SİSTEMDİR”
Yabancı yatırımcılara ilişkin soruya Özkoç, şu yanıtı verdi:

“Yabancı yatırımcıların Türkiye’de yatırım yapabilmesinin en önemli koşulu Türkiye’nin bir hukuk devleti olması gerekiyor. Bunlar olmadan bırakın yabancı yatırımcıyı birçok yerli şirketimiz maalesef merkezlerini başka ülkelerinin başkentlerine taşıyorlar. O yüzden bizim darbe hukukundan bir an önce kurtuluyoruz olmamız gerekiyor. O yüzden tekrar cumhuriyetin demokratik güçlü parlamenter sisteme bir an önce kavuşuyor olması gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı sistemi doğru bir sistem değildir. Parlamenter sistem güçlü bir parlamenter sistem Türkiye için en doğru sistemdir.

 

 

“O İŞADAMI O ÜLKEYE YATIRIM YAPMAZ”
İşadamı yaptığı yatırım için güvencesi o ülkenin yasalarıdır. O ülkenin yasaları güçler ayrılığı ilkesi içerisinde işlemiyorsa o işadamı o ülkeye yatırım yapmaz.”