CHP’den doğu ve güneydoğu reçetesi

CHP’den doğu ve güneydoğu reçetesi
14 Mayıs 2015 10:32

CHP Diyarbakır İl Başkanlığı ziyaretinin ardından Batman’a geçerek Batman’da seçim ofisi açılışına katılan Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya burada yaptığı konuşmada işsizliğin,yoksulluğun, yolsuzluğun ve adaletsizliğin sonuna yaklaştığımızı ifade etti.7 Haziran seçimlerinde sandığa gidilmesinin bir yurttaşlık görevi olduğunu belirten Akkaya; tüm yurttaşlarımızınyaşadığımız bu sürece uygun davranacağına inandığını belirtti.

 
En önemli sorununun demokratikleşme olduğunu söyleyen Akkaya; “CHP olarak,demokrasinin sağlanması adına; Mecliste Seçim barajının kaldırılması, Roboski’de34 yurttaşımızın katliamının aydınlatılması, mayınlı arazilerin temizlenip topraksız köylüye verilmesi, nevruzun resmi bayram ilan edilmesi, toplumsal yaşamın bütün alanlarında tüm yurttaşlara fırsat ve olanak eşitliği sağlanması, tüm faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması, yargısız infazların cezasız bırakılmamasıgibi oldukçaönemlikonularda yasa tasarıları verdik.”dedi.

 
Bu bölgenin en önemli sorununun işsizlik olduğunu belirten Akkaya; “CHP iktidarında Doğu ve Güneydoğu bölgelerine yatırımlar yapılacak ve bu sayede istihdam sağlanarak işsizlik önlenecektir. Mayınlı araziler temizlenerek bölgenin yoksul ve topraksız olan köylülerine dağıtılacak, bölgenin madenlerinin yer altında atıl beklemesine son verilecek ve ekonomiye kazandırılacaktır. Bölgenin geleceğini ve kaderini değiştirecek olan GAP’a ayrılmış kaynakların amaçları dışında kullanılması önlenecektir. ”dedi.

 
Aile sigortasını getirilmesi ve 720 liranın altında hiçbir aile gelirinin olmaması, asgari ücretin 1500 TL olması, emeklilere Ramazan Bayramında ve Kurban Bayramında birer maaş ikramiye verilmesi, taşeronlaşmaya son verilmesi gibi CHP’nin seçim bildirgesinde vaat edilen sosyal politikalar ile de istihdam yaratan, refah seviyesi yüksek olan, geleceğe umutla bakan güçlü bir toplum yaratılacağını ifade eden Akkaya; CHP iktidarında Türkiye’nin birinci sınıf demokrasiye kavuşacağını söyledi.

 

 

Yakup Akkaya Batman’da seçim bürosu açılışının yanısıraBatman Valisi Azmi Çelik, Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, Batman Ziraat Odası ve Petrol İş Sendikası Batman Şubesi ve esnaf ziyaretlerini de gerçekleştirdikten sonra seçim çalışmalarına devam etmek üzere Bitlis’e geçti.

 

 

Yakup Akkaya’ya ziyaretlerinde Pm Üyesi Hüseyin Yaşar, Batman İl Başkanı Adnan Yaşar, Milletvekili adayları eşlik etti.