CHP’den ‘DEDAŞ için komisyon kurulsun’ talebi!

CHP’den ‘DEDAŞ için komisyon kurulsun’ talebi!
28 Temmuz 2020 10:49

CHP’li Mahmut Tanal ve milletvekili arkadaşları, Güneydoğu halkının korkulu rüyası haline gelen DEDAŞ’ın yol açtığı mağduriyetlerle ilgili Meclis’te Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.

 

 

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal ve milletvekili arkadaşları, elektrik kesintileri ve yüksek faturalarla gündemden düşmeyen Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (DEDAŞ), hizmet verdiği GAP illeri Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şırnak’ta yol açtığı mağduriyetlerin tek tek tespit edilip gerekli tedbirlerin alınması amacıyla TBMM bünyesinde bir Araştırma Komisyonu kurulmasını talep etti.

 

 

GÜNEYDOĞU’DA GÜNDEM DEDAŞ!

 

 

Tanal ve CHP’li milletvekili arkadaşlarının imzasını taşıyan araştırma önergesinin gerekçesinde, son dönemde DEDAŞ’a yönelik şikayetlerin arttığına dikkat çekildi. Gerekçede, 6 ilde yaşayan çiftçilerin ve vatandaşların, sayaç okunmadan kendilerine yüksek faturalar kesildiği, sulama amaçlı kurulan trafoların borç gerekçesiyle söküldüğü, tarımsal destekleme paralarına elektrik borcuna karşılık el konulduğu, köylerde elektriğin kesik olduğu, enerji kesintisi ve yetersizliği nedeniyle tarlalardaki mahsullerin kuruduğu, hayvanlarının telef olduğu şeklinde şikayetlerini dile getirdiği belirtildi.

 

 

MAĞDURİYET GİDERİLEBİLECEK

 

 

Gerekçede şöyle denildi: “Araştırma önergemizin kabul edilerek çalışmanın tamamlanması sonucunda; vatandaşlara yaşatılan mağduriyetler ve sebepleri tespit edilerek çözüm önerileri getirilebilecektir. Ayrıca çalışma sonucunda GAP bölgesindeki Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak illerinde vatandaşlarımızın tarımsal elektrik, günlük kullanılan elektrik ve su hizmetlerinden yararlanabilmesi için yeni düzenlemelerin yapılması ve tedbirlerin alınması mümkün olacaktır.”

 

TANAL DEDAŞ’I KAMU DENETÇİLİĞİ VE EPDK’YA DA ŞİKAYET ETTİ

 

 

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, daha önce de bölge halkını mağdur eden DEDAŞ’ı Kamu Denetçiliği Kurumu’na ve EPDK’ya şikayet etmişti. Tanal’ın şikayetini incelemeye alan her iki kurumun hangi yönde karar vereceği merakla bekleniyor.