CHP’den bozuk et sorusu

CHP’den bozuk et sorusu
2 Nisan 2017 15:50

Gölcük Donanma Komutanlığı’na teslim edilen bozuk etler Meclis gündeminde.

 

 

 

 

 

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Milli Savunma Bakanlığı Erzurum İç Tedarik Bölge Başkanlığı tarafından 2015 yılı Ekim ayında yapılan 300 tonluk et ihalesini kazanan “Pınarsan Gıda” adlı Mersin’de kayıtlı firmanın, Gölcük Donanma Komutanlığı’na teslim ettiği bin 950 kilo etin bozuk olduğu, durumun ortaya çıkması üzerine, yerine teslim edilen etlere ise “at eti” karıştığı haberlerini sordu.

 

 

 

Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım’ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, “bozuk et ihalesini” Meclis gündemine taşıdı. Tanrıkulu, basına yansıyan iddialar çerçevesinde Başbakan Yıldırım’a şu soruları yöneltti:

 

 

“Gölcük Donanma Komutanlığı’na önce bozuk et sonra da at eti satıldığı iddiası doğru mudur? İddialar ile ilgili olarak, gerek ihaleyi gerçekleştiren ve denetleyen yetkililer gerekse firma hakkında soruşturma açılmış mıdır ya da açılacak mıdır? Açılmışsa, akıbeti nedir?

 

 

İhaleyi kazanan firmanın Gölcük Donanma Komutanlığı’na teslim ettiği etlerin ne kadarı kullanılmıştır, kullanılmayan ne kadarlık kısmı nerede muhafaza edilmektedir?

 

 

Söz konusu firma daha önce Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ya da diğer kamu kurumlarının açtığı toplam kaç ihaleye katılmıştır?

 

 

Söz konusu firmanın kazandığı diğer ihaleler incelenecek midir?

 

 

2010 – 2017 yılları arasında yıllar bazında 29 Mart tarihi itibariyle Türkiye’de illere göre toplam kaç firmanın taklit ve tağşiş yaptığı belirlenmiştir? Bu firmalar ve ürünler hangileridir?”

 

 

Kaynak: ANKA