CHP’den bir tek Alper Taşdelen katıldı!!!

CHP’den bir tek Alper Taşdelen katıldı!!!
4 Eylül 2018 09:45

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “gölge adamı” olarak bilinen eski danışmanlarından AKP Ankara Milletvekili Mücahit Arslan ile Rizeli Saruhan Şirketler Grubu’nun sahibi Ali Zeki Saruhan’ın kızı Kübra Saruhan evlendi.

 

 

Düğün için İstanbul’da boğazın kıyısındaki Çırağan Sarayı tutulurken, düğüne Cumhurbaşkanı Erdoğan da nikah şahidi olarak katılmıştı.

 

Merak edilen düğünün bilinmeyenlerini Milliyet gazetesi yazarı Songül Hatısaru kaleme aldı. Songül Hatısaru “Devletin zirvesi horon ve halayda buluştu” başlıklı bugünkü yazısında “Son yılların en güzel Türkiye mozaiği, Mücahit Arslan ile Kübra Saruhan’ın düğünündeydi. Karadenizli gelin ile Güney Doğulu damat, ülkenin her bölgesinden davetlilerin iyi dilekleriyle dünya evine girerken horonların, halayların, evliliğe ilişkin geleneklerin sergilendiği coşkulu bir tören oldu” ifadelerini kullandı.

“Siyaset, iş, cemiyet, medya dünyasını buluşturan düğüne ilgi öyle yoğundu ki gönderilen çiçekler saraya sığmamış, Beşiktaş’tan Çırağan’a uzanan yol boyunca birbiri ardına dizilmişlerdi” Songül Hatısaru yazısını şöyle sürdürdü:

 

BERAT ALBAYRAK, SÜLEYMAN SOYLU, HULUSİ AKAR, ABDULHAMİT GÜL…

 

1

“Büyük kalabalığa karşın düğün başarılı bir organizasyon içinde gerçekleşti. Konuklar sıra numaralarını alıp masalara geçtiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Huber Köşkü’nden yola çıktığı duyulunca görevliler konukların masalarını bulması için cana başla çalıştı. Ancak bakanların yerlerine ulaşması bile zorlukla gerçekleşti. Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, diğer davetlilerin onlarla selfi çektirmek ve tokalaşmak istemeleri nedeniyle yerlerine zor ulaştılar.”

 

AHMET DAVUTOĞLU, BÜLENT ARINÇ, BEŞİR ATALAY, HÜSEYİN ÇELİK VE CHP’LİLER

 

Songül Hatısaru konuklar arasında AKP’nin küskünlerinin ve CHP’lilerin de olduğunu şöyle anlattı:

 

“Düğün siyaset açısından bir halef selef geçidi gibiydi aynı zamanda. Yeni bakanlar da oradaydı, eski bakanlar da… Düğünü ilginç kılan bir başka fotoğraf ise eski yeni bütün Ak Partilileri buluşturmasıydı.

Bir yanda eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi, öte yanda Bülent Arınç, Beşir Atalay, Hüseyin Çelik ve Nihat Ergün gibi geçmişin öne çıkan isimleri de Çırağan’daydı…

CHP’den de isimler vardı. CHP’nin eski genel başkan yardımcılarından Hikmet Çetin, CHP’nin Ankara Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen gibi…”

 

“MÜCAHİT SEN BİR YERE KOYAR, KAYBEDERSİN”

 

2

 

“İş dünyası da düğündeydi” diyen Songül Hatısaru o isimleri şöyle aktardı:

 

“TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve eşi Revna Demirören, Demirören Medya Grubu Başkanı Mehmet Soysal, Nihat Özdemir, Ali Koç, Oğuz Çarmıklı, Ali Sabancı, Neşe Kavak gibi çok sayıda iş insanı, yeni evli çifte iyi dileklerini sundular. Cumhurbaşkanı evlilik cüzdanını, ‘Mücahit sen bir yere koyar, kaybedersin’ sözleriyle gelin Kübra Saruhan’a verdi.”

 

“HAKAN FİDAN DAHİ ÇIRAĞAN’IN BAHÇESİNDE DAMADIN YANINDAYDI”

 

Songül Hatısaru düğüne MİT Başkanı Hakan Fidan’ın da katıldığını belirtti:

 

“Düğünde tüm geleneklerimiz yerine getirildi. Davullu zurnalı kız almaya gidildi. Florya’daki baba evinde gelinin yeğenleri set oluşturdu. Yeni kurulan ailenin bir ömür bereketli ve mutlu yaşaması umuduyla gençlere bahşişler dağıtıldı. Son ana kadar arkadaşları damadı ve gelini yalnız bırakmadı. MİT Başkanı Hakan Fidan dahi Çırağan’ın bahçesinde damadın yanındaydı. Anonsla birlikte gelin ve damat Çırağan’ın merdivenlerinden indi. Nikah töreninin bitiminde Cumhurbaşkanı düğünde bir saat kaldı ve yeni evli çifte iyi dileklerini sunarak ayrıldı. Ben de Kübra Saruhan ve Mücahit Arslan’a mutlu, huzurlu, sağlıklı bir ömür diliyorum.”