CHP’den ‘Binali Yıldırım kazanırsa belediye başkanı olmayacak’ iddiası!

CHP’den ‘Binali Yıldırım kazanırsa belediye başkanı olmayacak’ iddiası!
9 Ocak 2019 10:04

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Best FM’de katıldığı programda, 31 Mart seçimlerine ilişkin olarak,“İstanbul’un üzerindeki Ankara vesayeti, saray vesayeti, Recep Tayyip Erdoğan vesayeti olmasın istiyor İstanbullu. Deniyor ki, Binali Bey, İstanbul Belediyesi’ni kazanırsa, Meclis Başkanlığı’na geri dönecek. İstanbul’u kazandığı takdirde, Belediye Meclisi’nden bir başkası gelecekmiş diyorlar” açıklamasında bulundu.

 

 

 

“KAZANACAĞINA KENDİ DE İNANMIYOR”

 

 

Özel, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın istifa etmemesine ilişkin olarak, “Sadece buraya odaklanmayacağız. İstanbullunun sorunlarını nasıl çözeceğimizi pozitif bir kampanya ile anlatacağız. Biz, Binali Yıldırım’ın bu hukuksuzluğunun peşine takılır da İstanbullunun derdine nasıl çare üreteceğimizi söylemezsek, İstanbulluya haksızlık yapmış oluruz. Bizim işimiz bir hukuksuzluk varsa, onunla da mücadele etmek. Hukuksuzluğun daniskası var. Binali Yıldırım, İstanbul ve İzmir adaylarının açıklandığı toplantıya katılması anayasayı çiğnemektir. Binali Yıldırım, geçen seçimlerde İzmir adayı, milletvekiliydi. Biz istifa etsin demedik ki! Anayasa’nın 94’üncü maddesine göre Meclis Başkanı, parti toplantılarına katılamaz. Buna niye tevessül ediyorlar? Allah kimseyi Binali Yıldırım’ın düşürdüğü duruma düşürmesin. Bakanlık, Başbakanlık, Meclis Başkanlığı yapmışsın. İstemeye istemeye İstanbul’a aday oldu ama Meclis Başkanlığı’ndan istifa edemiyor. Recep Tayyip Erdoğan’ın zorlamasıyla aday oldu. İstifa kişisel bir müessese, nasıl senin gündeminde olmaz. Senin istifan başkasının gündemine nasıl giriyor asıl. Binali Yıldırım, kazanacağına kendi de inanmıyor, koltuk altından gidecek diye” ifadesini kullandı.

 

 

“İSTANBUL’U KAZANSA DA MECLİS BAŞKANLIĞI’NA DÖNECEK DENİYOR”

 

 

Özel, “İstanbul’un üzerindeki Ankara vesayeti, saray vesayeti, Recep Tayyip Erdoğan vesayeti olmasın istiyor İstanbullu. Deniyor ki, Binali Bey, İstanbul Belediyesi’ni kazanırsa, Meclis Başkanlığı’na geri dönecek. İstanbul’u kazandığı takdirde, Belediye Meclisi’nden bir başkası gelecekmiş diyorlar. Biz Binali Bey’in bu seçimi kazanacağına inanmıyoruz. Ekrem İmamoğlu, İstanbul’a seçilecek ve dünyanın gözbebeği bir kenti yaratmak için ne gerekiyorsa onu yapacak” dedi. Özel, “Kadir Topbaş’ı İstanbullular seçti, Erdoğan istifaya zorlandı” diye konuştu.

 

Fotoğraf: İHA