CHP’den ‘Başkanlığa Hayır’ eylemi!

CHP’den ‘Başkanlığa Hayır’ eylemi!
21 Ocak 2017 17:37

CHP Kadıköy İlçe Örgütü, Kadıköy’de yaptığı eylemle ‘başkanlığa Hayır’ dedi.

 

 

Kadıköy Meydanı’nda bir araya gelen CHP’liler yeni anayasa değişiklik teklifi ve başkanlık sistemine yönelik tepkilerini dile getirdi.

 

 

CHP Kadıköy İlçe Örgütü adına açıklama yapan Ali Narin, “Bugün tarihin bize yüklediği sorumlulukla buradayız.Türkiye Cumhuriyeti 140 yıllık parlementer sisteminin, 94 yıllık cumhuriyetin,71 yıllık çok partili demokrasinin tasfiye edilme tehlikesi ile karsi karsiyadır.” dedi.

 

 

“Tarihin en zorlu dönemlerinden birini yaşıyoruz.” diyen Narin, “15 Temmuz’da yıllarca devletin içine yerleştrilen bir cematin silahlı darbe girişimini yaşadık. Ülkemiz olağanüstü hal ile yönetiliyor. Bombalı terör saldırılarında yüzlerce vatandaşımız öldü binlerce vatandaşımız yaralandı.” diye konuştu.

 

 

Türkiye’deki ekonomik krize de dikkat çeken Ali Narin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

 

“Ülke ekonomisi can çekişiyor. Bu iktidarla İşsizlik, yoksulluk, yolsuzluk, terör,kaos ortamı tüm ülkeyi sardı. Tutklu gazeteciler, akademisyenler, milletvekilleri ve kayyumlarla ülke bir açık cezaevi konumunda.

 

 

Bütün bunlar yaşanırken Cumhurbaşkanı ve Başbakan ülkenin geleceği için Başkanlık sisteminin şart olduğunu söylüyor.

 

 

14 yıldır ülkeyi bu iktidar yönetti,Ülkeyi ekonomik ve siyasi karanlığa sürükledikten sonra istikrar ve huzurun başkanlık sistemi ile geleceğini iddia ediyorlar.

 

 

HAYIR!

 

 

Bu ülkenin huzursuz olma nedeni AKP’nin kendisidir!
Bu ülkede toplumsal barış ve huzura dinamit koyan AKP’dir.
15 Temmuz darbesinin nedeni anayasa değildir. Ekonomide krizin nedeni anayasa değildir. Ülkemizin kan gölüne dönmesinin nedeni anayasa değildir. AKP iktidarının beceriksizliğidir.

 

 

Ülkeyi yangın yerine çeviren AKP’nin bizzat kendisidir. Fetö örgütüyle yıllar boyu yan yana ve kol kola bu ülkeyi yönettiler. Bu yangının bedelini halka ödetmeye çalışıyorlar.

Bu beceriksiz iktidar bizi başkanlık sistemi ile bütün sorunlarını aşacağına ikna etmeye çalışıyor. Bize dikta anayasası dayatarak ‘refah’ vaad ediyor.
Bize dayatılan ve adına “Türk tipi başkanlık” denilen yönetim şekli diktatörlükten başka bir şey değildir.

İktidarın Meclisden geçirdiği anayasa kim için değiştiriliyor? Bu anayasada halk yok. Sadece bir kişi var. O da Kendisi…
Bu Anayasa değil O;NAYASA dır.

 

 

Anayasa değişikliği ile hedeflenen, bir rejim değişikliğidir. Yürütme, yasama ve yargı gücünü tek elde toplayan ve ülkemizi bütünleşmek yerine ayrışmaya götürecek olan bu anayasaya HAYIR! Diyoruz.

 
Bizim için sorun tek başına Recep Tayyip Erdoğan değildir.

 
Adı, kimliği, partisi ne olursa olsun ülkeyi dikta rejimi ile yönetecek olan Başkanlık sistemine karşıyız.

Hayır diyoruz!

 

 

Dünyanın hiç bir yerinde uygulanmayan tek adam rejimine demokratik söylemlerle kılıflar giydirilmesine, ülkemizin kaosa sürüklenmesine izin vermeyeceğiz.

Sokakları halka ve emekçilere yasaklayan, Anayasa görüşmeleri sırasında halkı kendi meclisine yaklaştırmayan iktidar, yaşanan protestolarda şiddet uygulamaktan çekinmedi. Bu anlayışın anayasayı kabul ettirdikten sonra, neler yaşatacağını tahmin etmek zor değil.

Bu ülke halkından varlığını kayıtsız şartsız bir kişiye feda etmesini istiyorlar. HAYIR! bunu yapmayacağız. Varlığımızı bir kişiye teslim etmeyeceğiz. Çocuklarımızın yarınlarını bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak söze bırakmayacağız. Özgürlüğümüzü ve Cumhuriyeti dikta rejimi için feda etmeyeceğiz.

Bu ülkenin daha fazla demokrasiye, daha fazla özgürlüğe ve barışa ihtiyacı var. Bu ülkenin yolsuzluğun ve yoksuzluğun son bulmasına ihtiyaç var. Ama bu ülkenin bir diktatöre ihtiyacı yok. Ve biz ne istiyorsak onu alacağız.

 
Özgürlük için HAYIR diyeceğiz….
Kardeşlik için HAYIR diyeceğiz…
Laiklik için HAYIR diyeceğiz…

 

 

Boyun eğmeyeceğiz!

Korkmayacağız.

Yılmadan, inatla HAYIR diyeceğiz!

Dikta anayasasına karşı mücadele ederek biz kazanacağız!

 
Demokrasiden yana olan herkesi anayasa değişikliğine karşı birlikte direnmeye çağırıyoruz.”

 

 

Açıklamanın ardından “Hayır” yazılı siyah balonlar gökyüzünü uçuruldu.