Aylin Nazlıaka’nın af girişimi Kılıçdaroğlu’na rağmen CHP PM’nin ezici çoğunluğuyla reddedildi

Aylin Nazlıaka’nın af girişimi Kılıçdaroğlu’na rağmen CHP PM’nin ezici çoğunluğuyla reddedildi
7 Nisan 2018 07:30

CHP Parti Meclisi, Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın 2016’da ihraç edildiği CHP’ye dönüşü için yaptığı ‘bağışlanma’ konusunda kararını verdi.

 

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında basına kapalı toplanan Parti Meclisi’nde (PM) iki yıl önce  partiden ihraç edilen Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın partiye dönüş için MYK tarafından sevk edilen ‘bağışlanma’ talebi masaya yatırıldı.

 

GİZLİ OYLAMA YAPILDI
Yaklaşık iki saat süren görüşmelerin ardından birçok PM üyesinin söz alarak Nazlıaka’nın dönüşüne yeşil ışık yakılmaması gerektiğini dile getirdi.Tartışmaların ardından Nazlıaka’nın partiye dönüşü konusunda gizli oylama yapıldı.

 

DÖNÜŞ VİZESİ ÇIKMADI
Oylama sonucunda 17 kabul oyuna karşı Nazlıka’nın ’bağışlanma’ talebi 38 oyla reddedildi. Katılan üyelerden birinin ise çekimser kaldığı belirtildi.

 

YÜREĞİM PIR PIR ATIYOR DEMİŞTİ
Nazlıaka’nın affı bir önceki PM toplantısında da gündeme gelmiş ve MYK önerisi olmadığı gerekçesiyle oylama yapılmamıştı. Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Merkezi’ne gelişinde Nazlıaka, “Parti Meclisi’nden olumlu bir karar çıkacağını tüm kalbimle arzu ve ümit ediyorum. Yüreğim pır pır atıyor” demişti.

 

Nazlıaka, Yüksek Disiplin Kurulu’nca, Mart 2016’da “bir milletvekilinin odasındaki Atatürk resminin indirildiği” iddiasıyla başlayan tartışmalar sonucunda partiden oy çokluğu ile ihraç edilmişti.