CHP’den anaokulunda Kuran kursuna sert yanıt

CHP’den anaokulunda Kuran kursuna sert yanıt
16 Aralık 2014 22:07

“Ahlaksızlığın saltanatını kuranlar, kendi ahlaksızlıklarını gerici uygulamalarla örtmeye çabalamasın”

 

19. Milli Eğitim Şûrası’nda alınan ‘anaokullarında değerler eğitimi verilmesi’ yönündeki tavsiye kararının ardından Osmaniye Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “derslere besmeleyle başlanması” yönündeki yazısı CHP’nin sert tepkisini çekti.

 

İlçedeki okullara gönderilen programda, “Derse besmeleyle başlanacak, dua pekiştirme günleri yapılacak” gibi başlıkların yer aldığını anımsatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, ” Ahlaksızlığın saltanatını kuranlar, kendi ahlaksızlıklarını gerici uygulamalarla örtmeye çabalamasın” dedi. Tezcan konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

 

“AKP hükümeti, tek tipçi , kindar bir toplum yaratmanın peşinde olduğunu bir kez daha göstermiştir. AKP’nin gerici hamleleri üç, beş yaşında anaokullarına giden çocuklarımıza kadar ulaşmıştır. Anaokullar Kuran Kursu değildir. Bu uygulamayla cumhuriyet kazanımları yok edilmeye çalışılmaktadır. Laiklikte ve bilimsellikten uzak olan eğitim anlayışıyla, aklı ve bilimi kullanan özgür bireyler yetiştirilemez. Hükümetin, eğitim yoluyla devlete emanet edilen çocuklarımızı kendi siyasi tasarımlarının bir parçası yapmaya hakkı yoktur. Çocuklarımızın ve gençlerimizin beyinlerinı kuşatacak ve teslim alacak gericiliğe boyun eğmeyeceğiz. Ahlaksızlığın saltanatını kuranlar, kendi ahlaksızlıklarını gerici uygulamalarla örtmeye çabalamasın! İslam ahlakından zerre kadar pay almayanlar, İslamı ahlaksızlıklarının örtüsü haline getirmeye çalışmaktadır. Dünyada uzaya istiyasyon kurma yarışı yaşanırken, çocuklarımıza hurafelerin eline terk ederek büyük Türkiye yaratılmaz.”