CHP’den AKP’ye bayram ziyareti

CHP’den AKP’ye bayram ziyareti
18 Temmuz 2015 13:20

Siyasi partilerde Ramazan Bayramı ziyaretlerinin ilkini CHP, AKP’ye giderek gerçekleştirdi.

 

 

Gergin geçen seçim maratonunun ardından bayram ziyaretinde yüzlerin güldüğü görüldü. Partiler arası bayramlaşmalar çerçevesinde, AKP’yi ilk olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Ankara milletvekilleri Aylin Nazlıaka ve Nihat Yeşil ziyaret etti. CHP hayetini AKP’den Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Ankara milletvekilleri Murat Alparslan, Jülide Sarıeroğlu, Nevzat Ceylan ve Gençlik Kolları MYK üyesi Zeynep Yıldız karşıladı. Tanrıkulu’nun bayram mesajı ve koalisyon görüşmeleri hakkındaki sözleri dikkat çekti.

 

 

Ramazan Bayramı sebebiyle bir araya gelen AKP ve CHP’lilerde seçim öncesindeki gerginlik görülmezken, iki taraf arasında oldukça samimi konuşmalar geçti.

 

 

KAYISILI İKRAM

 

 

CHP’li Nazlıaka, ikram edilen kayısıları görünce Çalık’a, “Bakıyorum Malatyalılığınızı konuşturmuşsunuz, Veli Ağbaba burada olsaydı esprisini yapardı” ifadesini kullandı. Nazlıaka’nın “Bu dönem rakibiniz çok, 17 Malatya kökenli milletvekilimiz var” sözleri üzerine Çalık, “29′a yakın gelin ve enişte olan milletvekillerimiz de var” karşılığını verdi.

 

 

Çalık, “İnşallah bu bayramın yüzü suyu hürmetine hem ülkemizde hem Ortadoğu’da hem de tüm dünyada insanlık adına, kardeşlik, barış tesis olur, özellikle Ortadoğu’daki coğrafyada yaşanan süreç, üzüntüler son bulur. İnşallah kardeşlik, sevgi, hoşgörü çerçevesinde ülkemiz huzurlu günlere, beraberce güzel şekilde yapacağımız çalışmalarla döner” diye konuştu.

 

 

TANRIKULU: SEÇİMDEN ÖNCEKİ KUTUPLAŞMA VE ÖTEKİLEŞTİRME HAVASI ÇÖZÜLDÜ

 

 

Ramazan Bayramı’nın İslam alemine kardeşlik, dostluk ve barış getirmesi temennisinde bulunan Tanrıkulu ise “Türkiye’de çok iyi bir hava var şu anda. Seçimden önceki kutuplaşma, ötekileştirme havası gerçekten de çözüldü gibi. Umarım bu hava daimi olur. Hiç kimse bir gerginleştirici bir dil ve üslup kullanmaz ve diyaloğa açık Türkiye’yi birlikte yaratırız. Bunu seçimden sonra başardık gibi geliyor. Ben Türkiye’nin bu bayram havasının devam etmesini diliyorum. Umarım çok daha iyi günlerle buluşacağız ve Türkiye’yi buluşturacağız” ifadesini kullandı.

 

 

KOALİSYON GÖRÜŞMELERİ

 

 

Gazetecilerin koalisyon sorusu üzerine Öznur Çalık, koalisyon görüşmelerine bayram molası verdiklerini belirtti.

 

 

“AKP’Lİ DOSTLARIMIZ DESTEKLER, HİÇ MERAK ETMEYİN”

 

 

Sezgin Tanrıkulu’nun da “Türkiye’yi hükümetsiz bırakmayacağız, herkes bundan emin olabilir. Hiç olmazsa AKP’li dostlarımız CHP’yi destekler, CHP’li bir hükümetle Türkiye’yi buluştururuz” sözleri gülüşmelere neden oldu.