CHP’den 2 kentte sonuçlara itiraz

CHP’den 2 kentte sonuçlara itiraz
3 Kasım 2015 15:58

CHP, Erzincan ve Kahramanmaraş’ta seçim sonuçlarına itiraz etti.

 

 

 

CHP Erzincan’da seçim sonucuna itiraz etti

 

AK Parti’nin 2 milletvekili çıkardığı Erzincan’da, CHP, Merkez ilçe başkanlığı aracılığı ile seçim sonuçlarına itiraz etti.

 

Ak Parti’nin ikinci milletvekilini 1161 oyla çıkardığını belirten CHP Merkez İlçe Başkanı Mesut Sağır ve Üzümlü İlçe Başkanı Musa Taşkıran, 1 Kasım seçimlerinde 1813 oyun geçersiz sayıldığını bildirdi. Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na başvuran CHP Merkez İlçe Başkanı Mesut Sağır, Adliye Sarayı önünde açıklama yaptı. CHP’nin bir milletvekillini 1161 oyla kaybettiğini belirten Mesut Sağır, “Diğer ilçelerdeki başkanlarımız, ilçelerde itirazlarını yapacaklar. 1813 geçersiz oy var. 7 Haziran’da 33 bin 180 oy alırken, 1 Kasım’da oyumuzu 37 bin 333’e çıkardık. Ama maalesef 1161 gibi az bir rakamla seçimi kaybettik. Gerekli itirazları seçim kuruluna yaptık” diye konuştu.

 

Recep DEMİRCİ/ ERZİNCAN, (DHA)

 

CHP’den Kahramanmaraş seçim sonuçlarına itiraz

 

CHP Kahramanmaraş İl Başkanlığı, kentteki tüm seçim sonuçlarına itiraz etti.

CHP il Başkanı Esat Şengül, haklı gerekçelerinin bulunduğunu belirterek, İlçe Seçim kurullarına başvurarak 11 ilçenin seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini söyledi. Şengül, gerekirse Yüksek Seçim Kurulu’na kadar gideceklerini ifade ederek, şunları söyledi:
“Tüm ilçelerde seçim sonuçlara itiraz ettik. İtirazla ilgili gerekçelerimiz de var, tüm sandıklarda var. Bir kez daha Türkiye’de adaletin doğru tecelli etmesini arzuladığımız bir noktadayız. Ama biliyoruz ki, ilçe seçim kurullarının yapısı daha çok siyasi olduğundan dolayı az önce aldığım bir habere göre de bazı ilçelerde çoğunluk kararıyla ret edilmiş. Bu da beklenen bir karadı. Ama biz bu noktadaki mücadelemizi devam edeceğiz. İl Seçim Kurullarına başvuracağız, olmadı Yüksek Seçim Kurulu’na kadar götüreceğiz. Çünkü ortada bir matematik var. MHP’den bir önceki seçimde kaybedilen oyları, yine HDP’nin 7 Haziran’da aldığı halde kaybettiği oyları, diğer partilerin oylarını bir partiye yığınak yaptığınız zaman yine 441 gibi bir rakam bulunmuyor. Bu anlamda şaibeye açık her sandığa itirazımızı yaptık. Sonuçları da takip ediyoruz.”

 

 

Kaynak: Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)