CHP’deki yeni MYK’ya muhalif tepki: Bu değişim yetmez

CHP’deki yeni MYK’ya muhalif tepki: Bu değişim yetmez
11 Ağustos 2018 08:00

CHP’de olağanüstü seçimli kurultay için yeterli imzayı toplayamayan parti içi muhalefet, tüzük değişikliği için harekete geçti. Pazar günü Ankara’da bir araya gelecek olan muhalifler seçimli kurultay için gerekli olan salt çoğunluk şartını kaldırmak için tüzük kurultayını toplamayı hedefliyor.

 

 

 

CHP’li Muharrem İnce’nin yanı sıra imzacı delegelerin de katılacağı toplantıda yol haritası belirlenecek. Toplantının sonunda bir manifesto açıklanması bekleniyor. CHP’nin Merkez Yönetim Kurulu üyelerinde yaşanan değişim de muhalifler için yetersiz oldu.

 

Tüzük kurultayının toplanması için tekrar imza sürecinin başlatılması konusu da bu toplantıda karara bağlanacak. Tüzük kurultayı 249 imza ile toplanabiliyor. Ancak tüzük maddelerinde değişiklik yapabilmek için yine salt çoğunluğun yani 622 delegenin desteği gerekiyor.

 

Muhalifler, örgütün tüzükte en çok eleştirdiği konularda değişiklik vaadiyle delegeleri ikna etmeye çalışacak. Bu vaadler arasında genel başkanın milletvekili adaylığındaki kontenjan hakkının yüzde 5’in altına çekilmesi, önseçimin yapılması, özellikle CHP’li belediyelerin olduğu çevrelerde üye bazında ön seçim yapılması, seçimli kurultayın toplanması için gereken salt çoğunluk şartının 248’e çekilmesi, blok liste uygulamasına son verilmesi bulunuyor.

 

 

Kaynak: Başak Kaya/Sözcü

CHP’deki yeni MYK’ya muhalif tepki: Bu değişim yetmez