CHP’de tartışmalı kongre bugün

CHP’de tartışmalı kongre bugün
6 Ocak 2018 09:40

Taşdelen’in adayı Kemal Akkurt’a destek veren CHP’nin Mamak, Keçiören ve Altındağ ilçe başkanları Kılıçdaroğlu’ndan fırça yedi. 3 teşkilat desteği çekince Akkurt adaylıktan vazgeçti.

 

 

 

Tartışmalara neden olan CHP Ankara İl Başkanlığı Kongresi bugün gerçekleştirilecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun desteklediği mevcut İl Başkanı Adnan Keskin’e rakip olan Kemal Akkurt’un adaylıktan çektirilmesi ile ilgili detaylara SABAH Ankara ulaştı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Keskin’e rakip olarak Kemal Akkurt’a destek vererek aday olmasını sağlamıştı. Akkurt’a CHP’nin Mamak, Altındağ, ve Keçiören teşkilatları da destek verdi. Ne olduysa tamda bu süreçten sonra oldu. Yaşananlardan huzursuz olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iddiaya göre geçtiğimiz salı akşamı 3 ilçe başkanını CHP Genel Merkezi’ne çağırdı. 3 başkan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra Kemal Akkurt’a olan desteklerini geri çekti.

 

TAŞDELEN’İN PLANI BOZULDU
3 başkanın desteğini çekmesinin ardından Kemal Akkurt, çarşamba günü CHP Ankara İl Başkanlığı’nda yapacağı adaylık açıklamasını iptal ederek seçime girmekten vazgeçtiğini belirtti. Bu karar CHP’de adeta şok etkisi oluşturdu ve delegeler arasında homurdanmaların yaşanmasına neden oldu. Akkurt’un adaylıktan çekilmesiyle Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in de CHP Ankara İl Başkanlığı Kongresi ile ilgili planları da suya düştü. Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi’nde bugün saat 10.00’da başlayacak seçime CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılması bekleniyor. 640 delegenin oy atacağı seçimde Adnan Keskin, Ayhan Yalçınkaya ve Umut Eraslan başkan olmak için yarışacak. Adnan Keskin, Ocak 2015’te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından CHP Ankara İl Başkanı olarak görevlendirilmişti.

 

 

Kaynak: Aykut Gören