CHP’de seçim kulisleri… Yenimahalle’de son durum… Çankaya’da ön seçim mi? Yenimahalle’de sürpriz aday çıkar mı?!

CHP’de seçim kulisleri… Yenimahalle’de son durum… Çankaya’da ön seçim mi? Yenimahalle’de sürpriz aday çıkar mı?!
3 Ocak 2014 09:10

Hürriyet Gazetesi’nin duayen yazarı Yalçın Bayer, yaklaşan yerel seçim öncesi CHP’de yaşanan gelişmeleri yazmayı sürdürüyor…

 

İstanbul’daki önemli gelişmeleri köşesine taşıyan Bayer, www.hurriyet.com.tr adresindeki sütunundan Ankara’daki gelişmelere böyle ışık tuttu:

 

CHP Çankaya’da belediye başkanının tespit yöntemi bulmacaya döndü.

Ön seçim mi?

Ön seçimse üyeye dayalı mı, yoksa delegeye dayalı mı?

Merkez yoklaması mı?

 

1

 

Son durum şöyle:

 

MYK’da Zonguldak’la birlikte üyeye dayalı ön seçim eğilimi ortaya çıktı. 14 bine yakın üyeyle ön seçim kararı ortaya çıkınca eski Milletvekili Tekin Bingöl’ün Çankaya’ya aday adayı olduğu ortaya çıktı. Ön seçimde yaklaşık 10 bin üyenin aktif katılımı bekleniyordu. Eski Genel Sekreter Önder Sav’ın 3500-4000 kadar aktif taraftarı var. Ön seçim demek Çankaya Belediye Başkanlığı adaylığını Önder Sav’a teslim etmek demekti.

 

sav

 

Yani Tekin Bingöl’ün adaylığı anlamına geliyordu. İşte ön seçimden geri dönülmesinin bir sebebi de bu olsa gerek. (Bingöl ailesinin, İstanbul Nakkaştepe’de KOÇ Holdingin önündeki restaurantları siyasetçilerin buluşma yeri.)

 

Ön seçim yapılan Mamak ve Etimesgut’ta CHP’nin bir sürpriz yapma olasılığı düşük de olsa varken, Çankaya’ya katılan Yenimahallelilerle, CHP’nin oy oranını en az %60lara yükseltmesine kesin gözüyle bakılıyor.

 

YENİMAHALLE’DE DURUM

 

YENİMAHALE’DE siyaset sıkıntılı…

AKP iktidarının bazı mahallelerini Çankaya’ya bağlaması sonucu CHP oylarını nasıl etkileyeceği endişe yaratırken, CHPli Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı da sıkıntıya sokuyor.

 

fethi

 

Bir dönem Yaşar’ın en yakınındaki isim olan Başkan Yardımcısı Şenol Balaban’ın Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte aylar önceki istifasını da eklerseniz, ardından yapılan ilçe kongresinde Başkan Yaşar’ın yumruklanmasını da göz önüne alırsanız durum daha iyi görülür.

 

Hele bundan bir süre önce Adnan Keskin’in operasyonuyla Balaban’ın gizlice, CHP’ye bu kez Çankaya’dan üye yapılarak ‘başkan yapılması’ düşüncesi ‘5’li komisyon’ tarafından müracaatın geç yapıldığı yazı ile bildirilince, Keskin’in ismi de tartışılır duruma düştü.

 

adnan

 

Bu durumda Yenimahalle en istikrarsız ilçelerden sayılıyor. Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’ın da bu durumu görüp müdahalesi olursa Yenimahalle’de yeni bir aday sürprizine şaşırmamak gerekiyor.

 

CHP tabanının Yavaş’tan beklentisi ise, CHP’nin çok düşük seviyelerde oy aldığı ve aday çıkartmakta zorlandığı, AKP’nin kalesi konumundaki Sincan, Altındağ, Pursaklar, Keçiören gibi ilçelerde aday belirleme sürecine dahil olması yönünde…

 

Bayer’in yorumuna H&H olarak bir ekleme yapmak istiyoruz. Sayın Tekin Bingöl, şu an aday olmadığını bizlere defalarca belirtti. Bingöl, sadece ve sadece ön seçim kararı alınması durumda aday çıkacaktır.