CHP’de Sarıgül İzmir’e, Karayalçın İstanbul’a aday!

CHP’de Sarıgül İzmir’e, Karayalçın İstanbul’a aday!
13 Eylül 2017 17:16

Yerel seçimin erkene çekileceği artık herkes tarafından konuşuluyor.

 

 

 

H&H ÖZEL

 

 

Bu nednelerle kulis faaliyetleri de şimdiden hızlanmaya başladı. Mahalle seçimlerinin yaşandığı CHP’de şu sıralar ilçe delegeleri belirleniyor.

 

Ama kurt siyasetçilerde şimdiden koltuk kapmak için birbirleriyle yarış içine girmiş bulunuyorlar.

 

H&H’nin CHP kulislerinden sizler için derlediği bilgiler şöyle:

 

Şişli’yi Hayri İnönü’ye kaptıran Mustafa Sarıgül, özellikle Koç ve Doğan grubunun arkasında durduğu İnönü konusunda Kılıçdaroğlu’nu ikna edememiş olacak ki, şimdilerde gözünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na çevirmiş durumda. Kocaoğlu’nun Binali Yıldırım çıkışının da, Sarıgül’ün bu niyetine karşı, kontur manevra olarak yapıldığı CHP koridorlarında konuşulanlar arasında…

 

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Murat Karayalçın da bilindiği üzere İstanbul İl Başkanlığı görevine getirilmişti. Karayalçın’ın da Kılıçdaroğlu’ndan İstanbul adaylığını istediği ama şimdilik, Kemal Bey’in kendisine net bir ok vermediği kaydedildi.

 

AKP’nin de büyük bir süpriz yaparak, İstanbul’a Binali Yıldırım’ı Ankara’ya da Veysel Tiryaki ya da Ali Babacan gibi genç ve proje odaklı güçlü isimlerle yarışa soyunacağı konuşuluyor.

 

H&H’ye konuşan genel merkezdeki önemli bir isim, CHP’de Yenimahalle, Çankaya, Kadıköy, Bakırköy, Karşıyaka, Konak, Muratpaşa gibi kale olarak görülen bir çok yerde, Kılıçdaroğlu’nun örgüte verdiği sözleri tutarak ön seçim yapacağını ve bu nedenle de mahalle seçimlerinde belirlenen ön seçim delegelerinin titizlikle belirlenmeye çalışıldığını kaydetti…