CHP’de sandık seferberliği! 1 milyon sandık müşahidi görevlendirilecek!

CHP’de sandık seferberliği! 1 milyon sandık müşahidi görevlendirilecek!
20 Mart 2018 08:52

Seçim güvenliği için düğmeye basan CHP’de sürpriz bir hamle geldi. Temiz Seçim Platformu üyeleriyle bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerde vatandaşın kullandığı oylara sahip çıkmak için 1 milyon civarında sandık müşahidi görevlendirmek için çalışma başlattıklarını açıkladı.

 

 

Kılıçdaroğlu, Temiz Seçim Platformu üyelerinden oluşan Yaşar Okuyan, Hasan Korkmazcan, Enis Öksüz, Barlas Doğu, Ramazan Mirzaoğlu, İlke Çakar’dan oluşan Platform temsilcileriyle görüştü. Genel Merkez’de makamındaki görüşmede Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da hazır bulundu.

 

 

Görüşmenin ardından heyet adına açıklamalarda bulunan Temiz Seçim Platformu Başkanı Yaşar Okuyan, CHP’ye seçim güvenliğiyle ilgili genel merkez olarak oluşturdukları komisyonun kanununla ilgili tasarı halindeyken endişeleri ortaya koyarak hassasiyet göstermelerinden dolayı teşekkür ederek, “Seçim güvenliği konusunda sandıklarda gönüllü insanların grupların diğer partilerin aynı şekilde kendilerinin de hazırlıklarıyla önce sandığa sahip çıkma, oy verilmedeki engellerin ortadan kaldırılması, mutlaka her seçimin ciddi manada da bir siyasi partilerin sandık güvenliğiyle ilgili vatandaşın sandığa gidişini kolaylaştıracak katkı sağlayacak bir çabalarda birlikte hareket etme noktasında belli bir noktaya geldik” bilgisini verdi.

 

 

CHP’DEN 1 MİLYON KİŞİLİK HEDEF

 
Edinilen bilgiye göre CHP Lideri Kılıçdaroğlu, görüşme sırasında partisinin seçim güvenliğine ilişkin hazırlıklar konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında platform üyelerine bilgi verdi. Seçimlerde yapılan bütün yasal değişikliklere rağmen sandıklara sahip çıkacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Bunun için parti olarak özel bir çalışma yürütüyoruz. Seçimlerde, 1 milyon civarında sandık müşahitleriyle seçmenin oyuna sahip çıkacağız. Yapacağımız çalışmaya arzu eden bütün siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları destek verebilirler” diyerek, platform üyelerinin de bu çalışmaya destek vermeye davet etti.

 

 

Platform temsilcileri ise seçim güvenliği ile ilgili hassasiyetlerini bildirerek, bütün siyasi partilerin de aynı hassasiyetle davranmasının öneminden söz etti. Platform temsilcileri CHP’nin Güvenli Seçim Hareketi çalışmasından dolayı teşekkür ederek, ellerinden gelen çabayı vereceklerini ve seçmenin mutlaka sandığa gitmesi gerektiğini ifade etti.