CHP’de ‘sandığa müdahale’ protestosu: Yalın ayak yollara düştü!

CHP’de ‘sandığa müdahale’ protestosu: Yalın ayak yollara düştü!
27 Eylül 2017 10:43

CHP Eski İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı ve Menemen Üyesi Ferhat Aksu, belediye başkanının sandığa müdahalesini protesto etmek için ilginç bir eyleme imza attı. Aksu, Menemen ilçe başkanlığı önünden CHP İl Başkanlığı önüne yürüyüş başlattı.

 

 

 

GERÇEKİZMİR

 

 

CHP İzmir’de delege seçim maratonu büyük bir heyecana sahne olurken, belediye başkanlarına yönelik müdahil olma tartışmaları da tam gaz devam ediyor.

 

Belediye Başkanı Tahir Şahin’in sandık öncesi “Hep karıştım, yine karışırım” mesajı verdiği Menemen’de de müdahaleye karşı ilginç bir isyan patlak verdi.

 

CHP Eski İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı ve Menemen Üyesi Ferhat Aksu ‘örgüte müdahale etmeyin’ çağrısıyla yazılı bir açıklama yaptıktan sonra yollara düştü.

 

Sosyal medya hesabından, “Üyesi bulunduğum Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Örgütü’nde yapılan haksızlıklar karşısında seçilmiş kongre delegesi olarak Menemen ve İzmir’in genelinde adaletin olmadığı parti içinde il ve ilçe yöneticileri gerekli seçim güvenliğini sağlayamamıştır. Parti içi adalet ve demokrasi yerine getirilmemiştir. Genel Başkanın ‘Belediye başkanları örgüte müdahale etmeyin’ çağrılarına rağmen delegasyonu dizayn etmeye devam edildi. Bireysel olarak aldığım kararla ve Genel Başkan’ın adalet anlayışına sığınarak Menemen İlçe Başkanlığı önünden yürümeye başlayarak İzmir İl Binası önünde basın açıklaması yapacağım” mesajını yayınlayarak Menemen İlçe binası önünden CHP İzmir İl Başkanlığı binasına yürümeye başladı.

 

IMG_8211

 

ÇIPLAK AYAKLA YÜRÜYOR
Üzerinde ‘adalet’ yazılı tişört, elinde Türk bayrağıyla çıplak ayakla yürüyen Aksu yürüyüşü sosyal medya hesabından da canlı yayınlıyor. Aksu, paylaştığı videoda “Sesimi duyuramazsam Ankara’ya yürüyeceğim. Parti büyüklerim gereğini yapsın. Belediye başkanları örgüte karışmasın. Adalet arayan tüm yoldaşlara selam olsun” ifadelerini kullandı.

 

Menemen’de geride kalan hafta tamamlanan delege seçimlerinde sandıkların büyük bölümünde Belediye Başkanı Şahin’in desteklediği listeler zafere uzanmıştı. Yürüyüş başlatarak tek kişilik eyleme imza atan Aksu mahallesinde delege seçilmişti.