CHP’de poster krizi arapsaçına döndü

CHP’de poster krizi arapsaçına döndü
9 Şubat 2016 09:35

CHP’de Atatürk posterini indiren milletvekili skandalmda kafalar iyice karıştı.

 

 

 

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka tarafından dile getirilen bir CHP milletvekilinin “Yeni şeyler söylemek lazım” diyerek odasındaki Atatürk posterini indirdiği iddiası son açıklamalarla yeni boyut kazandı. CHP Parti Meclisi önceki gün yaptığı toplantıda iddiayı gündeme getiren Nazlıaka’yı “tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle” Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk etti. YDK’nın ise olayın daha fazla tartışılmasını önlemek için tüzükte belirtilen 4 aylık süreyi kullanmayacağı ve en kısa sürede Nazlıaka’nın durumunu görüşeceği belirtiliyor. CHP yönetimi, skandalı Nazlıaka’yı disipline sevk ederek çözmeye çalışsa da yapılan açıklamalar ve bu açıklamalardaki çelişkiler hem partide hem kamuoyunda kafaların karışmasına yol açıyor.

 

İlk olarak Zeynep Altıok’un ismi ortaya atıldı. Ardından Kılıçdaroğlu Nazlıaka’nın kendisine Necati Yılmaz ismini verdiğini açıkladı ancak Yılmaz da iddiaları yalanladı.

 

İddia gerçek dışı

 

Kılıçdaroğlu, Nazlıaka’nın olaya ilişkin Ankara Milletvekili Necati Yılmaz’ın adını verdiğini belirtirken Yılmaz kendini gerek Nazlıaka’nın odasına geldiği güne ait fotoğraflar gerekse de Meclis’ten aldığı portrenin indirilmediği raporu ile savundu. Yılmaz, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında ise “Aylin Nazlıaka’nın TBMM çatısı altındaki odama sadece bir kez geldiği ve sadece 2-3 dakika kaldığı ana ilişkin bilgi ve belgeleri Parti Meclisi üyeleriyle paylaştım. Parti Meclisi bu olayın kesinlikle yaşanmadığını, asılsız ve gerçek dışı bir iddia olduğunu tespit etmiş ve resmi açıklamasını kamuoyuna yapmıştır” dedi. Yılmaz, “O anda odamda bulunan ziyaretçilerin fotoğraflarını sosyal medyada bulup indirdim ve onları Parti Meclisi’yle paylaştım. O fotoğraflardaki resimlerde Atatürk yerli yerinde duruyordu” diye konuştu. “Neden siz tercih edildiniz?” sorusuna da Yılmaz, “Ben de sizler gibi merak ediyorum” yanıtını verdi.

 

CHP kulislerinde bir yandan olayın daha fazla tartışılmasını engellemek için hedef saptırıldığı kaydedilirken bir yandan da Nazlıaka’nın, Yılmaz ismini ortaya atmasında, kurultay öncesinde PM hesaplarının etkili olduğu da dile getiriliyor.

 

 

Kaynak: Evrin Güvendik /Yeni Asır