CHP’de PM için rekor adaylık bekleniyor!

CHP’de PM için rekor adaylık bekleniyor!
24 Ocak 2018 09:33

Kurultaya günler kala kulisler hareketlendi.

 

Başak Kaya / Sözcü

Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Muharrem İnce ve Ümit Kocasakal’ın da genel başkan adayı olduğu CHP kurultayında Parti Meclisi üyeliği de çekişmeli geçecek. Aday sayısının 600-700’e yükseleceği belirtiliyor.

 

 
CHP’nin 3-4 Şubat tarihlerinde yapılacak 36. Olağan Kurultayında genel başkanın yanı sıra partinin karar alma organı Parti Meclisi (PM) üyeleri de belirlenecek. Toplam 60 kişilik Parti Meclisi için geçtiğimiz kurultay sürecinde 462 kişi aday olmuştu. Parti kulislerinde bu kez bir rekor kırılarak aday sayısının 600-700’e kadar yükseleceği belirtiliyor.

 
İL YÖNETİMLERİNİN ÖNERİSİ

 
Kongre süreçlerinde belirlenen il ve ilçe yönetimlerinin ise bölgesel olarak bir araya gelerek, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na PM’de görmek istedikleri isimleri iletmeye başladıkları belirtildi.

 

Kılıçdaroğlu’nun bugüne kadar hep çarşaf listeyle seçime gittiğine işaret edilirken, bu kez demokrasi vurgusunun da arttığı bir dönemde çarşaf liste yapmasına kesin gözüyle bakılıyor. Kılıçdaroğlu, önceki kurultaylarda çarşaf liste uygulamış ve kurultaya 98’lik ya da 102’lik geniş bir anahtar liste sunmuştu. Kılıçdaroğlu’nun yine geniş bir anahtar liste çıkarması bekleniyor.

 
LİSTESİ DELİNİR Mİ?

 
Parti Meclisi için aday sayısındaki artışın, Kılıçdaroğlu’nun listesinin delinmesi olasılığını da artıracağı belirtiliyor. Kendisini listede göremeyen isimlerin, listeyi delerek PM’ye seçilmeye çalışacağı belirtiliyor. Ancak buradaki belirleyici unsur da Kılıçdaroğlu’nun listesine kimleri alacağı olacak.