CHP’de örgüt istifaları kapıda

CHP’de örgüt istifaları kapıda
23 Ocak 2016 09:55

7 Haziran seçimlerinin ardından muhaliflerin sesini yükselttiği CHP’de kurultay sonrası örgüt düzeyinde istifaların yaşanması bekleniyor.

 

 

 

 

CHP’nin olaylı kurultayının ardından gözler partide istifa iddialarına çevrildi. Parti Meclisi’nin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, yeni MYK üyelerini belirlemesi bekleniyor. Liste dışı kalan MYK üyelerinin istifa etmesi şu aşamada beklenmiyor ancak örgüt düzeyinde istifalar olabileceği üzerinde duruluyor.

 

İSTİFA İDDİASI

 

Parti Meclisi’ne ekibini seçtirmek isteyen Deniz Baykal ve Muharrem İnce’nin kurultay sonuçlarından memnun olmadığı ancak bir süre gelişmeleri izlemeye alacakları belirtildi.

 

BEKLE GÖR TAKTİĞİ

 

Bir dönem Baykal’ın sağ kolu olarak bilinen Savcı Sayan’ın, bir haftaya kadar CHP’den istifalar yaşanabileceğini savunarak, “Baykal bile ayrılırsa şaşırmayın” sözleri, gözleri kurultayın ardından kaynayan CHP’ye çevirdi. Ancak Baykal’a yakın kaynaklar, istifanın söz konusu olmadığını belirtiyor. Buna karşın kurultayda Kılıçdaroğlu’nun, Baykal’ın ekibinden Parti Meclisi’ne hiç kimseyi almamasının Baykal cephesinde hayal kırıklığı yarattığı ifade ediliyor.

 

CHP kulislerinde kısa vadede sürpriz istifalar beklenmese de, seçilemeyen isimlerin gelişmelere göre istifayı düşünebileceği de konuşuluyor. Ancak Gürsel Tekin gibi uzun yıllar CHP’de etkin görevler almış isimlerin CHP’den istifalarının söz konusu olmadığı dile getiriliyor. CHP’de muhaliflerin hesaplarını bir sonraki kurultaya bırakması ya da olası gelişmelere göre yeniden olağanüstü kurultay planı da bir kenarda tutuluyor.

 

İŞİ DAHA DA ZORLAŞTI

 

CHP’nin geçen haftaki kurultayında, Parti Meclisi seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinin neredeyse yarısının delinerek sürpriz isimlerin girmesi işi daha da zorlaştırdı. Partideki muhaliflerin başında gelen Muharrem İnce’nin ekibinden 6 kadar ismin yanı sıra marjinal birçok ismin PM’ye girmesinin ardından en yetkili karar organı olan PM’de, Kılıçdaroğlu’nun istediği kararları aldırmasının artık çok daha zor olacağı ifade ediliyor.

 

 

Kaynak: Star Gazetesi