CHP’de öncelikli hedef milletvekili çıkarılamayan 7 il!

CHP’de öncelikli hedef milletvekili çıkarılamayan 7 il!
7 Kasım 2020 10:02

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “yarın seçim olacakmış gibi çalışma” talimatı üzerine parti yönetimi, önceki seçimde milletvekili çıkaramadığı kentlere daha yoğun bir çalışma yürütme kararı aldı.

 

 

Birgün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre CHP Parti Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, son seçimde milletvekili çıkaramadıkları yedi kentin il başkanıyla Genel Merkez’de bir araya geldi. “İktidar yürüyüşü” adı altında gerçekleştirilen görüşmede, partinin bu kentlerdeki beklentileri ele alındı.

 

 

Salıcı, partinin gelecek dönem yedi ilde “gerçek potansiyeline ulaşmak için” yapılması gerekenleri anlattı. İl başkanlarına çeşitli talimatlar veren Salıcı’nın toplantıda, “31 Mart yerel seçimlerinde 11 büyükşehir belediyesini kazanan partimizin oylarını gerçek potansiyeline çıkarmak için daha çok çalışmalıyız. Bu toplantılar kapsamında amacımız, oylarımızın düşük olduğu yerlerde oylarımızı artırmak, milletvekili olmayan illerimizden TBMM’ye milletvekili göndermek, milletvekili olan illerimizden de daha fazla milletvekili çıkarmak” dediği öğrenildi.

 

 

Edinilen bilgiye göre, il başkanlarına, “Kentlerinizde siyasi çalışmalarımızı arttırmamız gerekiyor” diyen Salıcı, şunları söyledi:

 

“Pandemi koşullarında olabildiğince korunaklı davranarak illerde ne gibi çalışmalar yapacağımızı konuşmak ve bu çalışmaları genel merkezle koordineli götürmek adına her türlü desteği vermeye hazırız. Bize sonuç getirecek, hayatına CHP’yi birinci önceliğine koymuş yüreklere ihtiyacımız var.
Türkiye’nin istikrarı için seçime ihtiyaç var. Vatandaşın geçim sıkıntısını gidermek, vatandaşın geçimini sağlamak için seçime ihtiyaç var. Türkiye’nin 18 yıldır çözülmeyen sorunları var. Sonuç olarak Türkiye’yi içerde ve dışarda bekleyen büyük sorunlar var, yönetilemeyen bir Türkiye var. Artık Türkiye’nin CHP iktidarına ihtiyacı var.”