CHP’de önce MYK sonra PM toplanacak

CHP’de önce MYK sonra PM toplanacak
20 Mayıs 2018 07:30

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, günlerdir 5’li komisyon ile yaptığı toplantıların ardından milletvekili adaylığı için başvurudan bulunan 2 bin 200 kişilik listeyi 1000 kişiye indirdiği öğrenildi.

 

 

CHP’nin Milletvekili adayları bugün sabah saatlerinde önce MYK, akşam saatlerinde ise toplanacak Parti Meclisi’nde masaya yatırılacak.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kritik toplantı öncesi evine kapandı. Perşembe ve Cuma günü CHP’de aday adaylığı başvurusunda bulunan 2 bin 200 aday adayı ile görüşen Genel Başkan Yardımcılarından oluşan 5’li komisyon ile toplantı yapan Kılıçdaroğlu, adaylar hakkında tek tek notlar aldığı öğrenildi. CHP Lideri’nin bazı adaylarla ilgili daha detaylı araştırma yapılması talimatı verdiği de öğrenildi.

 

1000 KİŞİYE DÜŞÜRÜLDÜĞÜ ÖĞRENİLDİ
İki gün üst üste 5’li komisyon üyeleriyle yapılan seri toplantıların sonunda, 2 bin 200 kişilik başvurunun, yaklaşık 1000’e düşürüldüğü öğrenildi.

 

FİŞİ ÇEKTİ YAZMAYA BAŞLADI
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, dün ise evine kapandı. Evinin telefon fişini çeken ve cep telefonunu kapatan Kılıçdaroğlu’nun, kendisini arayan hiçkimseyle görüşmediği öğrenildi.

 

 

 

ÖNCE MYK SONRA PM TOPLANACAK

 
Listelere son şeklinin verilmesinin ardından bugün öğlen saatlerinde MYK, akşam saatlerinde ise PM toplanacak. Sabaha kadar sürmesi beklenen PM toplantısının ardından listelere son şekli verilerek Pazartesi günü YSK’ya teslim edelecek.

 

BÜYÜK SÜRPRİZLER OLACAK!

 

Listelerde mevcut milletvekilleri ile yeni yazılacak isimler konusunda büyük sürprizler yaşanacak. Kılıçdaroğlu’nun, büyükşehirler başta olmak üzere birçok ilde listelerin ilk sıralarına veya seçilecek yerden kadın adaylara ağırlık verdiği öğrenildi. TBMM vitrinini güçlendirmek isteyen Kılıçdaroğlu’nun, bazı illerde ise kariyer sahibi isimlere ağırlık verdiği bildirildi.

 

SAADET SIRALARI BOŞ KALACAK

 
CHP’de, listeler YSK’ya teslim edilirken, Saadet Partisi’nin bildireceği isimler için bazı sıraların boş bırakılabileceği de ifade ediliyor. Saadet Partisi, CHP tabanında rahatsızlık yaratmayacak adayları tespit ettikten sonra o isimler YSK’ya bildirilecek ve boşluklar doldurulacak.