CHP’de ön seçim günü!

CHP’de ön seçim günü!
29 Mart 2015 08:59

44 ilde ön seçimle milletvekili adaylarının yüzde 80’ini belirleyecek olan CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir 2. Bölgede yarışa katılacak.

 

 

CHP’de 800 bini aşkın üyenin doğrudan katılımıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya’nın aralarında bulunduğu 44 ilde milletvekili adayları seçilecek. CHP üyeleri bugün sandık başına giderek partinin 7 Haziran seçimlerindeki aday listesini büyük oranda belirleyecek. Hakim denetimindeki ön seçimin sonuçlanmasıyla birlikte, CHP’nin milletvekili aday listesinin yüzde 80’i şekillenmiş olacak. Daha önce 9 kentte eğilim yoklaması yapan CHP yönetimi, yalnızca ön seçim yapılan yerlerde ayrılan kontenjan sıraları ile merkez yoklaması yöntemi benimsenen çoğu partinin zayıf olduğu 31 kentte aday listesini belirleyecek. Ön seçimlere Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu İzmir 2. bölgeden, Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş İstanbul 2. bölgeden, eski Genel Başkan Deniz Baykal Antalya’dan, eski Genel Sekreter Önder Sav ise Ankara 1. bölgeden katılacak.

 

 

Gözler İstanbul’da

 
İstanbul 1. bölgede 1, 3, 5, 7 ve 9., 2. bölgede 1, 3, 5 ve 7., 3. bölgede 1, 3, 5, 7 ve 9., Ankara 1. bölgede 1, 3, 5 ve 7., 2. bölgede 1 ve 3., İzmir 1. ve 2. bölgelerde 1, 3 ve 5’inci sıraların merkez adaylarına ayrılmasına karar vermişti. Parti yönetimi, Aydın’da 1. sıra, Antalya’da ise 3. sırada kontenjan kullanılacak. İstanbul 1. bölgede Ataşehir Belediye Başkanı’nın eşi Gamze Akkuş İlgezdi, gazeteci Barış Yarkadaş, milletvekilleri Celal Dinçer, Fatma Nur Serter, Kadir Gökmen Öğüt, Osman Korutürk ve Mahmut Tanal, gazeteci Necdet Saraç, eski İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, PM üyeleri Ali Özcan, Onursal Adıgüzel ve Ümran Köksüz ile eski Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk dikkati çeken adaylar olarak öne çıkıyor.

 
2. bölgede milletvekili aykut erdoğdu öne çıkarken, Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, milletvekili Melda Onur ve Haluk Eyidoğan, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, eski milletvekili Çetin Soysal, emekli Kurmay Albay Dursun çiçek, gazeteci Çiğdem Anad yarışacak.
3. bölgede ise milletvekili İlhan Cihaner, milletvekili Süleyman Çelebi, eski Ak Parti milletvekili Feyzi İşbaşaran, avukat Efkan Bolaç, yazar Eren Erdem, eski DİSK Başkanı Rıdvan Budak öne çıkıyor.

 

 

Kılıçdaroğlu İzmir’de yarışacak

 

 

Kılıçdaroğlu’nun İzmir 2. bölgedeki rakipleri arasında mevcut milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mustafa Moroğlu’nun yanı sıra, eski İl Başkanı Ali Engin, eski İzmir gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atila Sertel dikkati çekiyor. İzmir 1. bölgede ise milletvekilleri Musa Çam ve Hülya Güven ön seçime girecek. Ön seçim sonuçlarının ardından partinin milletvekili adaylarının yüzde 80’i belirlenmiş olacak. Geri kalan yüzde 20’nin ise parti yönetimince ilk Parti Meclisi toplantısında kesinleşmesi bekleniyor. Bu toplantının 5 ya da 6 Nisan’da yapılması bekleniyor.

 

 

Kadın ve genç

 
Ön seçimden yeteri kadar kadın ve genç ismin seçilebilir sıralardan çıkmaması durumunda, Kılıçdaroğlu’nun kontenjan adaylarının büyük bölümünü kadın ve gençlerden yana kullanması bekleniyor.