CHP’de olağanüstü kurultay için imzalar toplanmaya başlandı!

CHP’de olağanüstü kurultay için imzalar toplanmaya başlandı!
4 Temmuz 2018 11:30

CHP Büyük Kurultay delegelerinin bir bölümünün olağanüstü kurultay için imza toplamaya başladığı öğrenildi.

 

 

CHP’nin genç kurultay delegeleri Sinan Çiftçi, Mehmet Emin Altunses, Burak Esen, Hilal Çokoy ve Aylin Ayyıldız Olağanustu kurultay için ilk imzalari verip, Genel Başkanlık için Muharrem İnce’yi önerdi.

 

 

Batman kurultay delegeleri Hikmet Duruş, Mehmet Kırmızıtaş, Ahmet Durmaz, Çetin Kızılbulut, Cihan Yaşar, Orhan Bekiroğlu, Mehmet Ekin ve Hüseyin Yaşar da yayınladıkları açıklamada ‘Partimizin daha fazla yıpranmaması ve parti içi tartışmaların son bulması için 2019 yerel seçimlerinden önce Olağanüstü kurultay ‘ın toplanmasının gerekli olduğunu düşünüyoruz‘ ifadelerinde bulundular.

 

CHP Sakarya Kurultay Delegeleri de çağrı yaptı.

CHP Sakarya İl Başkanlığı üyesi kurultay delegeleri, kamuoyuna açıklama yaptı. Delegeler, “Partimiz kurultaya gitmelidir” dedi.

 

KAÇ İMZA GEREKLİ?

 

 

Seçimli olağanüstü kurultay için delege sayısının salt çoğunluğu gerekirken, yüzde 10 imza ile de kurultay toplanıyor. Ancak yüzde 10 imza ile toplanan kurultayda seçim yapılamıyor. Buna göre seçimli olağanüstü kurultay için 627 imzanın bulunması gerekiyor. CHP tüzüğüne göre kurultayı genel başkan toplayabilir veya Parti Meclisi’nde (PM) salt çoğunlukla kurultay kararı alabiliyor.

 

 

İnce dün yaptığı açıklamayla ilk kez kurultayla ilgili ciddi bir mesaj verdi. İnce’nin mesajının ardından CHP kulisleri bir kez daha kurultay olasılığı ile hareketlendi. Gerek PM’den gerekse bazı delegelerden net şekilde istifa ve kurultay çağrıları yapılıyor.