CHP’de neler oluyor?

CHP’de neler oluyor?
25 Nisan 2017 08:40

Türkiye’de rejim değişikliği ile ilgili referandum sonuçlarının tartışmaları devam ederken CHP yönetimi neler yapıyor?

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

 

Geçtiğimiz Cumartesi günü CHP milletvekilleri, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında basına kapalı grup toplantısı gerçekleştirdi.

 

Bu toplantıda parti içi yönetime muhalif milletvekillerinin büyük çoğunluğu Türkiye’deki rejim değişikliği ekseninde gerçekleşen 16 Nisan referandumu ile yapılan anayasa değişikliklerinin bir olağanüstü kurultay ile değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdiler.

 

 

Yapılması gereken olağanüstü kurultayda CHP’nin örgütlenme modeli dahil gerekli tüm değişikliklerin parti tabanı ile tartışılarak yol haritasının belirlenmesi gerektiği görüşü ağırlık kazandı.

 

Bugün gerçekleştirilecek CHP PM toplantısında CHP Lideri Kılıçdaroğlu PM üyeleri ile 16 Nisan’da yapılan referandum sonuçlarını değerlendirecek.

 

 

29.04.2017 tarihinde de CHP Lideri Kılıçdaroğlu partinin il başkanları ile Ankara’da bir araya gelip yine 16 Nisan referandumunun sonuçlarını değerlendirecek.

 

Halkın Habercisi olarak, tüm bu değerlendirmelerdeki gelişmelerin takipçisi olacağız ve siz değerli okuyucularımızla paylaşacağız.

 

 

CHP, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısı ile vatandaşa “Siz oyunuzu kullanın, tüm sandıkların sorumluluğu bizde” şeklinde bir taahhütte bulunmuştu.

 

Genel Başkan Yardımcısı düzeyinde oluşturduğu birimin başına da Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger’i getirerek Türkiye genelindeki tüm sandıkların denetiminin yapıldığını açıklamıştı.

 

 

Halkın Habercisi olarak kamu oyu beklentilerine yanıt oluşturması adına soruyoruz:

 

1. CHP’nin oluşturduğu sandık denetleme birimi ne kadar sandıkta sonuç alabildi?

 

2. Islak imzalı sandık sonuç tutanaklarının yüzde kaçına ulaşabildi?

 

3. CHP, örgütleri aracılığıyla sandık güvenliğini sağlayabildi mi?

 

Bu konularda kamu oyu dürüstçe cevap bekliyor.