CHP’de Muratpaşa Belediyesi krizi MYK’ya sıçradı! 85 MİLYON LİRA BORÇ

CHP’de Muratpaşa Belediyesi krizi MYK’ya sıçradı! 85 MİLYON LİRA BORÇ
11 Mart 2016 17:34

CHP Antalya’da kendisine ait twitter hesabından CHP’li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a yönelik eleştirilerini dile getirdiği için Disiplin Kurulu’na sevk edilen CHP eski Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, partili belediye başkanını MYK’ya şikayet etti.

 

 

 

Sapan, 13 maddede halinde dile getirdiği iddialar nedeniyle Uysal’ı parti programına, ilkelerine aykırı davranmak, aldığı görev ve sorumlulukla bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmakla suçladı.

 

MYK’dan Muratpaşa’yla ilgili inceleme talep etti.

 

85 MİLYON LİRA BORÇ İDDİASI

 

Sapan’ın dile getirdiği iddialar arasında belediyede kadro yapılanmasının milletvekili on seçim ve sonrasında da örgüt seçimleri süreçlerine göre ayarlandığı yer alıyor. Dilekçesinde Muratpaşa Belediyesi önünde kendisini yakan ve sonrasında vefat eden Akın Ulaş’ı hatırlattı.

 

İmar Müdürlüğü’nde müdür, müdür yardımcısı ve şef görevinde bulunanların akrabalık ilişkilerini anlatan Sapan, ayrıca belediyenin sadece 1.5 yıl içinde 85 milyon lira borçlandırıldığını iddia etti.

 

Belediyenin bu borcun altından kısmen de olsa kalkmak için falez kıyı bandı üzerinde 3 bin 588 metrekarelik 1’inci derece doğal sit alanını günübirlik tesis alanını satışa çıkardığını kaydeden Sapan, “Bu CHP anlayışıyla örtüşmez, yapılanlar CHP ilke ve anlayışıyla terstir” dedi. Bababurnu Deniz Feneri’nde kamuoyu tepkisi oluşuncaya kadar Muratpaşa Belediyesi’nin alana ilişkin imar düzenlemesinden inşaat ruhsatı verilmesine dek uzanan sürece seyirci kaldığını savunan Sapan, iddialarına şöyle devam etti:

 

TEPKİLER BÜYÜYÜNCE

 

Antalya’da tepkiler çığ gibi büyüyünce, ‘Benim bu işten haberim yok, bilgim dışında olmuştur’ diyerek tüm kamuoyunun tepkisini çekmiştir. Oysa bir belediye başkanının kendi verdiği ruhsattan haberinin olmaması eşyanın tabiatına aykırı bir durumdur.

 

Bu olayın kamuoyunu günlerce meşgul etmesinden ve CHP’nin belediyecilik anlayışının oldukça yoğun bir şekilde tartşılmasından sonra Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal kendi ruhsatlandırdığı yerin iptali için dava açacağını söylemiştir. Bu durum ‘Madem iptal davası açacaktın, neden ruhsat verdin?’ tartışmalarına sebep olmuştur.”

 

 

Kaynak: Emre BAYHAN/DHA