CHP’de muhaliflerin kurultay hamlesi

CHP’de muhaliflerin kurultay hamlesi
5 Mayıs 2016 10:22

CHP Ankara kulisleri, Genel Merkez’de yapılanmasını sürdüren muhaliflerin gizli toplantı iddialarıyla çalkalanıyor.

 

 

 

Bu yaz döneminde yapılması planlanan tüzük kurultayının muhaliflerce seçimli kurultaya çevrilmek istendiği kulaktan kulağa yayılırken muhalif grupların özel toplantılarda bir araya geldikleri öğrenildi.

 

 

Daha önce İstanbul, İzmir ve Ankara’da yapıldığı belirtilen toplantılarda kurultay delegelerinin yara sıra önceki dönemlerde milletvekilliği yapmış isimlerin de değişim için bir araya geldikleri öğrenildi.
Antalya toplantısı

 

 

Antalya’da bir otelde bir araya gelen 24. Dönem milletvekillerinin partideki rahatsızlıklarını dile getirdikleri ve bu rahatsızlıklara dokunulmazlık konusunda takınılan tavrın da eklendiği iddia edildi.

 

 

24. Dönem milletvekillerinin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ııun bırakması yönünde ortak karara vardıkları ve çalışmalarına hız verdikleri öğrenildi. Yapılacak tüzük kurultayında seçimli kurultay önergesi verilmesinden endişe eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüzük kurultayı için tarih belirlemekten kaçındığı, partide güvendiği isimlere bu durumu bildirdiği öııe sürülüyor.

 

 

Seçimli kurultay için kulis çalışmalarına hız veren grupların kısa süre içinde genel merkezde güç kazandığı ve parti içinde huzursuzluğa neden oldukları ifade edildi.

 

Yağmur Uygur / Yeni Asır