CHP’de muhalefetin yeni hedefi Kılıçdaroğlu’nun A Takımı

CHP’de muhalefetin yeni hedefi Kılıçdaroğlu’nun A Takımı
30 Kasım 2015 19:59

Aydınlık yazarı Zihni Erdem, CHP parti içi muhalefetinin Ocak ayında gerçekleştirilecek olağan kurultayda, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun A Takımının değiştirilmesi için mücadele edeceğini yazdı.

 

İşte Zihni Erdem’in yazısı:

 

CHP’de, olağanüstü kurultay hamlesi başarısız olan muhalefet cephesinde, bu kez de olağan kurultaya yönelik hesaplar yapılmaya başlandı.

 

Muhalefetin Parti Meclisi (PM) seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun A takımını hedef alacağı ve bu isimlerin Parti Meclisi’ne seçilmelerini önlemeye dönük bir taktik izleyeceği öğrenildi.
CHP geçen hafta sonu toplanan Parti Meclisinde 16-17 Ocak’ta kurultay toplama kararı alınmasından sonra gözler parti içi muhalefetin yapacağı yeni hamleye çevrildi. Olağanüstü kurultay için ancak 507 imza toplayabilen muhalefet cephesinde belli bir dağınıklık yaşansa da önümüzdeki günlerde tekrar bir araya gelecekleri bildiriliyor.
DEĞİŞİM KARARLILIĞININ GEREĞİ YAPILSIN

 

Olağanüstü kurultay sürecinde Muharrem İnce’nin yanında yer alan Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, toplanan imzaları kastederek. “Bu partinin örgütü, genel merkeze büyük bir değişim kararlılığı gösterdi. Bu girişimin sonuçlarını bekliyoruz artık. Sayın Genel Başkan da Parti Meclisi’nde yaptığı konuşmada değişime gereken desteği sağlayacağını söylüyor. Umuyorum, Genel Başkan olağan kurultay sürecinde gereken hamleyi yapar” dedi.
CHP’de muhalefet kulislerinde, Deniz Baykal ve arkadaşlarının olağanüstü kurultay girişiminden uzak durması tartışılıyor.
Baykal’ın sözünün geçtiği delegelerin olağanüstü kurultay için imza vermediğini belirten muhalefet, Baykal’ın kendisinin başında olmadığı hiçbir projeye destek vermeyeceği görüşünü savundu. Baykal’ın bu tavrını Kılıçdaroğlıfna destek olarak da değerlendiren muhalefet sözcüleri, Kılıçdaroğlu’nun Baykal’a yakınlığıyla bilinen bazı isimleri oluşturacağı yeni yönetimine alabileceğini ileri sürdü.
CHP’de delege hesapları öne çıkarken milletvekili grubunun ağırlıklı bir bölümünün Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceği ifade ediliyor. “Kılıçdaroğlu kurultay yarışına (Milletvekili grubu + Paıti meclisi+ Merkez Disiplin Kurulu üyeleri ile birlikte) nereden bakarsınız 250 farkla başlayacak.Buna ek olarak çoğunluğu Doğu ve Güneydoğu illerinde, masa başında belirlenen delegeleri de eklediğinizde, fark 350’nin üzerine çıkacaktır. Ama kurultayın sonucunu esas Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerin delegeleri belirleyecektir. Bu illerde yapılan kongrelerde ise partili belediye başkanları etkili. Sonuçları belediye başkanları belirleyecek” yorumları yapılıyor.
A TAKIMI HEDEFTE

 

CHP içindeki muhalifler olağan kurultaydan fazla umutlu değil. Muhaliflerin hedefinde Parti Meclisi var. Parti Meclisi’nde Kılıçdaroğlu’nun A takımına darbe vurmak için çalışma başlatmış durumdalar.
Kılıçdaroğlu Genel Başkan seçilse bile altını boşaltma taktiği izleyecekler. Muhalefetin hedef tahtasına koyduğu isimlerden bazıları şunlar:

Sezgin Tanrıkulu, Mehmet Bekaroğlu, Tekin Bingöl, Erdoğan Toprak, Selin Sayek Böke, Şafak Pavey, Gürsel Tekin, Bülent Tezcan, Sencer Ayata.