CHP’de mücadele Parti Meclisi için!

CHP’de mücadele Parti Meclisi için!
25 Temmuz 2020 10:45

CHP’nin pandemi nedeniyle ertelenen 37’nci Olağan Kurultayı bugün başlayacak. İlk gün genel başkan, ikinci gün ise yetkili kurullar belirlenecek.

 

 

 

Koronavirüs salgını nedeniyle Mart ayında süresiz olarak ertelenen CHP 37’nci Olağan Kurultayı bugün başlayacak. Bilkent Odeon’da pandemi koşulları nedeniyle seyircisiz olarak gerçekleştirilecek kurultay öncesinde il başkanları ile buluşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 70 kişilik bir liste yaparak, Parti Meclisi’ne girmesini istediği isimleri bildireceği öğrenildi. Kılıçdaroğlu, genel başkanlığa da 80 il başkanının imzasıyla aday gösterildi.

 

 

CHP’nin kurultay salonuna ilişkin hazırlıkları dün gece sona erdi. “İktidar” sloganı ile yapılacak kurultayda salona “Hedef İktidar” pankartı asıldı. Ayrıca, “özgür toplum için iktidar”, “milli irade için iktidar”, “özgürlük, barış ve demokrasi için iktidar” gibi pankartlar da salonda yer alacak. Bugün genel başkanlık seçimi, ikinci gün de içerisinden MYK üyelerinin de belirleneceği Parti Meclisi (PM) Bilim Yönetim ve Kültür Platformu (BYKP) ile Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimi yapılacak. Kılıçdaroğlu’nun salona gelmesinin ardından eski genel başkanların mesajlarını içeren video ile Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin bir video da salonda gösterilecek.

 

 

‘ANAHTAR LİSTE BENİM DEĞİLDİR’

 

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kurultay öncesinde 80 il başkanı ile Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı’nın düzenlediği yemekte buluştu. Mardin il başkanının henüz belirlenmemesi nedeniyle bulunmadığı yemekte konuşan Kılıçdaroğlu’nun, 52 kişilik PM üyeliği için 70 kişilik liste çıkaracağını söyleyerek, “Delegeler bu adaylar arasından özgürce tercihini yapsın. Salonda anahtar liste çıkarsa benim değildir. Sizden bu listeye bağlı kalarak değerlendirme yapmanızı istiyorum” dediği öğrenildi.

 

 

MUHALEFETİN GÖZÜ LİSTEDE

 

 

Kemal kılıçdaroğlu’nun anahtar PM listesine karşı muhalefet de yeni stratejiler geliştirdi. Kurultay öncesi konuştuğumuz CHP’li isimlerden çıkardığımız sonuç üçten fazla parti meclisi listesi olacağı yönünde. Muhalif listeler Kılıçdaroğlu’nun listesinden bazı isimleri desteklemekle birlikte sayıları 20 ile 30 arasında değişecek isimlerle kendi listelerini hazırlayacak. Muhalefetin ilk hedefi 60 kişilik PM listesinde en az 20 ismin seçimi kazanması.

 

 

80 İL BAŞKANI İMZASIYLA ADAY

 

 

Kılıçdaroğlu, bugün yapılacak genel başkanlık seçiminde 80 il başkanının imzasıyla aday oldu. Kılıçdaroğlu’nun altıncı kez aday olacağı kurultayda, 68 delege imzasını bulursa İlhan Cihaner, Tolga Yarman ve Aytuğ Atıcı da genel başkan adayı olarak kurultayda yarışacak. Başkan adaylarından ancak bir ismin bu sayıyı açabileceği konuşuluyor. 68 imzayı bulan adayın başkanlık yarışını kazanamazsa bile Kılıçdaroğlu muhaliflerinden 300’e yakın oy alacağına kesin gözle bakılıyor.