CHP’de milletvekilleri Tekin Bingöl’ü topa tuttu!

CHP’de milletvekilleri Tekin Bingöl’ü topa tuttu!
15 Şubat 2018 11:39

CHP 3-4 Şubat’ta yapılan kurultayı kapalı grup toplantısında tartıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu milletvekillerini dışarıya karşı tek ses vermeleri konusunda uyardı.

 

 

Zihni Erdem / Aydınlık

 

 
CHP grubu dün milletvekillerinin yoğun talebi üzerine toplantı. Kapalı toplantıda çok sayıda milletvekili söz alarak eleştirilerde bulundu. Toplantıda söz alan Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, kurultayın istenilen havayı getirmemesindeki en büyük nedenin kurultayın iyi idare edilememesinden kaynaklandığını belirtti.

 
Kurultayın teknik yönden başarılı olmasına rağmen siyasi yönden istenilen sonucu vermediğini kaydeden Erol, “Ben her şeye rağmen yeni yönetime başarılar dilemekteyim. İdareci gibi değil, yönetici gibi davranarak sorunların çözümüne yönelik görevler yapılmalı. Kurultayda şaibe tartışmaları olsa da bundan sonra bunları unutmak gerekir” diye konuştu.

 
İstanbul Milletvekili Ali özcan da “Yapılan hatalar nedeniyle bu kurultay gelecekte bir kurultaya daha gebedir. Bunu da söylemek isterim” dedi.

 
Ankara Milletvekili Necati Yılmaz AKP’nin 15 yıldır tek başına iktidar olmasından CHP’nin de sorumlu olduğu belirterek, “7 yıl önce vaat ettiğiniz tablo bu değildi. Bize karşı sorumluluğunuz var” ifadelerini kullandı.

 
Kurultayda Muharrem lnce’yi destekleyen Bolu Milletvekili Tanju özcan, imza toplama aşamasında büyük sıkıntı çektiklerini dile getirerek örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ü suçladı, özcan, “Bu konuda genel merkez yönetimi büyük baskılar yaptı. Elimizde kanıtları bulunuyor. Bu doğru olmadı” ifadelerini kullandı. Bingöl ise mükerrer imza konusunda yönetimden kaynaklanan bir sorun olmadığı görüşünü savundu.

 
SEÇİMLERDE HEDEF YÜZDE 60

 

 

Kılıçdaroğlu kapanış konuşmasında eleştirilere yanıt verdi. Kurultayda yaşanan tartışmaların kurultayın önüne geçmesini doğru bulmadığını ifade eden Kıhçdaroğlu, şunları kaydetti: “Kurultay kamuoyunda istediğim sesi getirmedi. Kurultayda mükerrer imza verenlerin bu partiden ayrılması lazım. Kurultay tartışmalarının artık bitmesi gerek, öncelikle şunu bilelim, o beyefendiyi oradan indireceğiz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hedef yüzde 60. Demokratik sistemi getireceğiz. Kurultay bitti artık geleceğe bakalım. Bu nedenle kurultay sonrasında birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Burada tartışalım ama dışarıya tek ses olalım.” öte yandan CHP’nin 36. Olağan Kurultayı nda Genel Başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, parti tüzüğünün değiştirilmesi amacıyla olağanüstü kurultay çağrısında bulundu.

 

Kılıçdaroğlu,  19. Olağanüstü Kurultay’ın 9-10 Mart tarihlerinde toplanmasını için bazı gazetelere ilan verdi.