CHP’de MHP ile işbirliği planı!

CHP’de MHP ile işbirliği planı!
25 Ekim 2018 09:50

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan PM’de 105 il ve ilçenin belediye başkan adayları açıklandı.

 
Listede Büyükşehirler ile kritik illerin olmaması dikkat çekerken Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay ise MHP ile bazı bölgelerde işbirliği yapabileceklerini iddia etti.

 
M CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, dün toplanan Parti Meclisimde (PM) 105 seçim bölgesindeki belediye başkan adaylarını belirlediklerini bildirdi.

 
CHP PM, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yerel seçim gündemi ile toplandı. Aday belirleme yöntemi ile bazı seçim çevrelerindeki adayların görüşüldüğü Parti Meclisi toplantısı 3,5 saat sürdü. Gerçekleştirdikleri Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve PM toplantılarıyla 105 belediye başkanı adayını belirlediklerini anlatan Torun, bu 105 isim arasında yola devam etmek istedikleri mevcut belediye başkanları olduğunu bildirdi.

 
Torun, açıkladıkları adaylardan 39’nun mevcut belediye başkanları olduğunu anımsattı.

 
24 Haziran’daki seçimlerde CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce’nin İstanbul’la ilgili önseçim çağrısında bulunduğunun ve Ankara için Mansur Yavaş isminin öne çıktığının hatırlatılması üzerine Torun, “Aday tespit yöntemleri ve aday tespitinde çalışmalarımız devam ediyor. Bugün burada açıkladığımız isimler üzerinde uzlaşılan adaylardır” yanıtını verdi.

 
Öte yandan aynı soruya net yanıt CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’dan geldi. “CHP’den Muharrem İnce’nin İstanbul’a aday olacağı, Mansur Yavaş’ın da Ankara’dan aday olacağı söyleniyor. Nasıl değerlendirirsiniz?” sorusuna Altay, “Siyasette her şey mümkün. Hiçbir şey imkansız değildir. CHP’nin Ankara ve İstanbul adayları belli değildir. Bunlar Aralık ayından önce belli olmaz. CHP’nin adayları partimizin evlatlarından gösterilecektir” cevabını verdi.

 
Altay, “CHP’nin özellikle büyük iller için diğer partilerle bir seçim işbirliği ya da ittifakı olacak mı?’ şeklindeki soruya ise “Yerel seçimlerde ittifak teorik olarak mümkün değil. Yasal olarak da mümkün değil, ama partilerin informal olarak kimi yerlerde aday çıkarmama noktasında karşılıklı jestleri ve dayanışmaları olabilir. Her ilçenin her seçim çevresinin durumuna göre örgütlerimiz ve diğer partilerin örgütleri oturup ortak noktada buluşuyorlar. Bunun çok örneği var. MHP ile CHP’nin işbirliği yapacağı ilçeler göreceksiniz” şeklinde cevap verdi

 

792ff362c62be221