CHP’de liste depremi! Kimler aday gösterilmedi?

CHP’de liste depremi! Kimler aday gösterilmedi?
20 Mayıs 2018 22:39

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başkanlığı’nda toplanan MYK ve PM toplantısının ardından Milletvekili adaylık listeleri belli olmaya başladı.

 

 

Edinilen bilgiye göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir 1. Bölge 1. sıradan seçimlere girecek. Listede olmayan sürpriz isimler de bulunuyor.

Kamuoyunun yakından tanıdığı milletvekilleri Mustafa Balbay, Eren Erdem ve Barış Yarkadaş gibi isimler yeniden aday gösterilmedi. Eren Erdem ve Barış Yarkadaş, özellikle hükümet medyası tarafından Gülencilere yakın oldukları iddiasıyla hedef gösterilmişti.

Öte yandan listelerde, Muharrem İnce’ye yakın yaklaşık 20 milletvekilinden birçoğunun aday listelerine girmediği de görüldü. Aday olan isimler arasında sadece Tanju Özcan ve Yaşar Tüzün listelerde yer aldı.

Ayrıca aday gösterilmeyenler arasında, İlhan Cihaner, Ali Şeker, Zeynep Altıok, Musa Çam, Erdin Bircan, Hüsnü Bozkurt, Necati Yılmaz  ve Haluk Pekşen’in listelerde yer almaması dikkat çekti. Adaylık listelerinde ismi olmayan bir diğer isim ise Umut Oran oldu.