CHP’de kurultay toplanmazsa sonuç hüsran!

CHP’de kurultay toplanmazsa sonuç hüsran!
4 Eylül 2018 10:12

CHP’de seçimden sonra olağanüstü kurultay isteyen 630 delegenin talepleri CHP Genele Başkanı Kılıçdaroğlu tarafından karşılık bulmasa da CHP delegelerinin büyük çoğunluğu değişim konusunda ısrarlarını sürdürüyor.

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

 

Kemal Kılıçdaroğlu 9 seçim kaybettiği yarışta her seçim öncesi yaptığı gibi, “yapılacak bir sonraki seçime CHP’nin hazır olduğunu” ileri ürerek “yenilen pehlivan güreşe doymaz” misali açıklamalarını sürdürdü.

 

 

Yapılan araştırmalar CHP yönetiminin değişmeden seçimlere gidilmesi durumunda CHP’nin elinde bulunan Eskişehir, Aydın, Tekirdağ, Muğla, İzmir, Hatay, Giresun gibi CHP’nin yöntiminde bulunan illerin de kaybedileceği, bunun yanında Ankara Yenimahelle, Adana Çukurova ve İstanbul’da birden çok CHP’li belediyenin AKP’nin eline geçeceğini göstriyor.

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu koltuğunu korumak ve kendine yakın isimleri Çankaya, Adana Seyhan, İtanbul Kadıköy Bakırköy Ataşehir Şişli, İzmir Karşıyaka gibi parmak sayısı kadar ilçelerde değerlendirmek için yönetim değişikliğinin yapılacağı kurultaya mahkeme yolunu göstererek sıcak bakmıyor.

 

CHP tabanının ve yarıdan fazla seçilmiş kurultay delegesinin ısrarlı kurultay talepleri gerçekleşmezse sonucun hüsran olacağı ve CHP’nin kendini toparlayamayacak seviyede yara alacağı ve bunun da tarihi sorumluluğunun CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile etrafını saran  şakşakçı MYK’sının olacağı şimdiden belli.

 

Olağanüstü kurultay talep eden seçilmiş delegelerin  içerisinde karar verip tüzük kurultayı için imza toplamaları ve yapılacak tüzük kurultayının seçimli kurultaya dönüştürülerek CHP’de yeni yönetimin belirlenmesi için son viraj bu hafta..

 

CHP yöntiminin b u talebe de karşılık vermemesi durumunda sonuç büyük bir hüsran..