CHP’de kurultay süreci başladı!

CHP’de kurultay süreci başladı!
15 Eylül 2019 08:57

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Şubat 2020’de yapılması planlanan olağan kurultaya hazırlanıyor. Kurultay öncesinde partinin önümüzdeki ay ilçe ve il kongreleri yapılmaya başlanacak.

 

 

Kongreler öncesinde CHP Parti Meclisi (PM) bugün saat 11.00’da genel merkezde toplanacak. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısı ile toplanacak PM’nin gündem maddeleri de belli oldu. PM toplantısında konuşulacak gündem maddeleri arasındaki bir ayrıntı dikkat çekti.

“Gündem” başlığı altındaki üçüncü maddede, “CHP Tüzüğü’nün 21. maddesinin 9. fıkrasının Parti Meclisine verdiği yetki çerçevesinde, Tüzüğün 72. maddesine göre BAĞIŞLAMA isteklerinin görüşülmesi” ifadeleri yer aldı. Bu gündem maddesi, CHP içinde daha önce yaşanan tartışmalar nedeniyle parti ile ayrı düşünlerin tekrar partiye kabul edilecekleri şeklinde yorumlara neden oldu.

 

Keza Kılıçdaroğlu da Temmuz ayında yaptığı açıklamada il ve ilçe kongrelerinde belediyelerin taraf olmayarak küskünlükler yaşanmaması konusunda uyarıda bulunmuş, bir aday üzerinde uzlaşma sağlanması çağrısında bulunmuştu.

 

chp-yeni-1

 

 

Fotoğraf © Sputnik / Sertaç Kayar