CHP’de kurultay için imza veren delege imzasını geri çekti

CHP’de kurultay için imza veren delege imzasını geri çekti
4 Ağustos 2018 21:05

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içerisindeki kurultay tartışmaları sürüyor. Parti içerisindeki çekişmeler kurultay için yeterli delege imza sayısı toplanmadığı yönünde kamuoyunun gündemine yansıyor.

 

 

Öte yandan, imza veren delegelerin bir kısmının imzalarını geri çektiği de kulislerde konuşulan konular arasındaydı. İmzasını çeken CHP’li bir delegenin ise ihbarnamesi ortaya çıktı.

CHP’li delege Özcan Yılmaz, imzasını geri çekerken, “Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayı’nın güvenoyu ve seçim maddeleri konulu olağanüstü toplantısını talebini istemiştim. Şimdi ise gördüğüm lüzum üzerine bu beyanımı ve talebimi geri çektiğimi ihbaren bildirir, gereğinin yapılmasını arz ederim” diye belirtti.

CHP’li bazı isimler ise sosyal medya üzerinden Yılmaz’a sert tepki göstererek, imzasını geri çekmesini eleştirdiler.

İşte imzasını çeken Yılmaz’ın o ihbarnamesi:

 

özcan

İşte Yılmaz’a tepki gösteren bazı CHP’liler:

1

2

 

GENEL MERKEZE DİLEKÇE

Öte yandan CHP’li muhaliflerden CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve CHP PM üyesi Necati Yılmaz, CHP Genel Merkezine bir dilekçe verdiler.

Dilekçede, “Genel Merkeze teslim edilen beyan ve talipname sayısının kaç adet olduğunu ve belge sahibinin adı soyadı(Kurultay delegelerinin), evrakın noter, yevmiye ve tarih bilgileri ile birlikte tarafımıza acil olarak bildirilmesini saygı ile arz ve talep ederiz” diye belirtildi.

İşte o dilekçe:

aaaaaaa