CHP’de kurultay delegeleri harekete geçtiler

CHP’de kurultay delegeleri harekete geçtiler
12 Temmuz 2018 09:25

24 Haziran seçimlerinin ardından CHP’de sular durulmuyor.

 

 

H&H ÖZEL

 

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin oyların yüzde 30.6’sını alması ve CHP’nin oylarıyla arasında yüzde 8’lik bir makas oluşmasının ardından parti yönetimine yapılan kurultay baskıları da günden güne artıyor.

 

Kurultay delegeleri bir bir çağrıda bulunuyor. Parti içindeki bu belirsizliğin giderilmeyeceğine inanan delegeler kurultayın derhal toplanması çağrısı yaptılar.

 

CHP Bursa Kurultay delegesi Sinan Çiftçi yaptığı açıklamada:

 

“Partimizin oyları her geçen seçimde aşağı düşmektedir. Eskiden %25’lere sevinecek noktadayken bugün parti yöneticileri %22’yi başarı sayar bir noktaya geldi.Kaybedenin başarılı, kazananın ise başarısız sayıldığı ve adeta aklımızla alay edilen bir tablo ile karşı karşıyayız. CHP her geçen gün eriyip gitmektedir.Her zamankinden daha fazla değişime, dönüşüme yeni bir kadroya ve umuda ihtiyaç var. Sayın Genel Başkan ve yönetimini istifa etmeye, acilen olağanüstü kurultayı toplamaya davet ediyorum. Sayın Genel Başkanı partinin önünü açmaya davet ediyorum.

CHP’li gençler, bayrak asmak afiş ve broşür dağıtmakla görevlendirilirken Saadet Partili bir genç CHP kontenjanından milletvekili seçildi. Tablonun vahimliğini düşünebiliyor musunuz? CHP’de değişim şart ve kaçnılmazdır.

50 günlük kısa bir kampanyada partinin oylarını 41 yıl sonra %30 bandının üzerine çıkaran, hepimize umut olan, umutlarımızı yeşerten, bize hayal kurmayı yeniden öğreten meydanları coşkulandıran, CHP tabanını harekete geçiren sayın Muharrem İnce’nin olağanüstü kurultayda CHP Genel Başkanı olmasını genç bir kurultay delegesi olarak destekliyorum” dedi.

 

 

CHP’nin en genç kurultay delegesi Mehmet Emin Altunses, Kılıçdaroğlu’nu ve yönetimini istifaya davet edip en kısa sürede kurultayın toplanması çağrısında bulundu.

 

İşte en genç delege Mehmet Emin Altunses’in o videosu;

CHP Giresun kurultay delegesi Burak Esen de tepkisini bu şekilde gösterdi;