CHP’de kongre takvimi başladı!

CHP’de kongre takvimi başladı!
16 Ekim 2019 08:35

CHP’de yaklaşık 8 ay sürecek Olağan Kurultay süreci başlıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında 30 Eylül’de yapılan MYK toplantısında kongre takviminin başlatılması kararı alınmıştı.

 

 

 

MYK’da alınan karar doğrultusunda üyelik adreslerinin, adrese dayalı nüfus kayıtları esas alınarak oluşan seçmen kütük bilgilerine göre güncellenmesi işlemleri başlatılmıştı.

 

 

TAKVİM BAŞLADI
MYK’da belirlenen kongre takvimine göre 14 Ekim 2019  CHP Genel Merkezi, muhtarlık esasına göre tanzim edilmiş ‘Üye Çizelgeleri’ hazırlanmaya başlandı.

 

 

 

Bugün muhtarlık esasına göre tanzim edilmiş ‘Üye Çizelgeleri’ Genel Sekreterlik tarafından CHP İl ve İlçe Başkanlıklarına gönderilmeye başlanacak.

 

 

 

21 Ekim Pazartesi günü ise ‘Üye Çizelgeleri’ İlçe Başkanlıklarında askıya çıkarılıcak ve itiraz süresi resmen başlayacak.

 

 

İTİRAZLAR KARARA BAĞLANACAK

 
Üye çizelgeleri bir hafta askıda alacak ve 27 Ekim tarihinde üye çizelgelerine son kez itiraz edilebilecek. 29 Ekim tarihlerinde ise İlçe Yönetim Kurulları üye çizelgelerine yapılan itirazları karara bağlayacak.

 

 

27 OCAK 2020’DE İLÇELER BİTECEK
MYK’nın belirlediği takvime göre, 8 Kasım 2019 tarihinde İlçe Kongresi Delege Seçimleri başlayacak. İlçe Kongreleri Delege seçimleri 1 Aralık tarihinde son bulacak. İtiraz sürecinin tamamlanmasının ardından 14 Aralık 2019 tarihinde ise ilçe kongreleri başlayacak. 13 günlük maratonun ardından 27 Ocak 2020 tarihinde ilçe kongreleri tamamlanacak.

 

 

İL KONGRELERİ 1 AYDA TAMAMLANACAK
3 Şubat 2020 Pazartesi günü ise İl Kongreleri resmen başlayacak. Yaklaşık 1 aylık maratonun ardından il kongreleri 2 Mart 2020 Pazartesi tamamlanacak ve itiraz süreci başlayacak.

 

 

PM KURULTAY TARİHİNİ İLAN EDECEK
İl kongrelerinin de tamamlanmasının ardından Mart ayı içinde Parti Meclisi (PM) toplanarak 37’inci Olağan Kurultayın yapılacağı yeri ve tarihi ilan edecek. Bir aksilik yaşanmazsa Olağan Kurultayın 2020’nin Nisan ayının ikinci haftasında yapılması bekleniyor.

 

CHP KONGRE TAKVİMİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN