‘CHP’de kırgınlar da kolları sıvadı’

‘CHP’de kırgınlar da kolları sıvadı’
15 Mayıs 2019 10:12

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, 23 Haziran’da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimi için “Ellerinden haklarının alındığı inancı ile dolu kararlılık içindeki CHP’deki hırs şu kadarını söylemeliyim ki geçen seçimden çok daha yüksek. Çünkü geçen seçim adaya sıcak bakmayan, ilçe adayları nedeniyle kırgınlıkları bulunanlar da kolları sıvamış” dedi.

 

 

 

Muharrem Sarıkaya, “Gerekçeli kararın gerekçesi 714 kişi” başlığıyla yayımlanan yazısında “YSK İstanbul seçimini iptaline ilişkin gerekçeli kararını muhtemelen bugün açıklayacak. Kısa kararında da belirttiği gibi YSK’nın 7 üyesinin iptal gerekçesinin ağırlıklı nedeni sandık kurullarının oluşumu” ifadesini kullandı.

 

 

Sarıkaya şöyle devam etti:

“Zaten AK Parti’nin YSK Temsilcisi ve Milletvekili Recep Özel de arkadaşım Kübra Par’ın programında iptalin gerekçesinin buna dayandığını rakamlarla açıklamıştı.

İddiada 123 sandıkta usulsüzlük olduğu belirtilip, 222 sandık kurulu başkanının da kamu görevlileri arasından atanmadığı ileri sürülmüştü.
222 DEĞİL 714

Bu iddiayı dün TBMM kulisinde sohbet ettiğimiz Recep Özel yineledi ancak bu sayının YSK’nın getirdiği yeni kamu görevlisi tanımı gereği 714 kişiye yükseldiğinin de altını çizdi.

İptale imza koyan 7 üyenin ‘muhtemelen bugün yayınlanacak gerekçeli kararında da bunun yer alacağını’ söyledi.

Özel’in aktardığına göre YSK kamu görevlisi ibaresinden kimlerin kastedildiğini de belirlemiş.

YSK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptaline ilişkin kararını aldığında, sandık başkanı olarak görev yapacak kamu görevlilerinin tanımının da getirilmesi konusunda çalışma başlatmıştı.

Buna neden de 4 kanunda, Danıştay ve Yargıtay kararlarında kamu görevlisi tanımının farklı ifade edilmesiydi.

 

………………

 

CHP’deki hava ise iktidar partisinden farklı…

Öncelikle Millet İttifakı’nın ve dirsek temasçılarının tam kadro yanında yer alması pozisyonunu daha da güçlendirmiş.

Bunun en iyi göstergelerinden biri de SP’nin İstanbul adayını geri çekmeme konusundaki dünkü açıklamasıydı; CHP de bu yönde bir karar beklediğini daha önce açıklamıştı.

İttifak ortağı İYİ Parti’nin ‘Planlamayı siz yapın, bize düşen görev alanlarını bildirin’ yaklaşımı da CHP için oldukça kıymetli bir tutum olarak görülüyor.

Ellerinden haklarının alındığı inancı ile dolu kararlılık içindeki CHP’deki hırs şu kadarını söylemeliyim ki geçen seçimden çok daha yüksek.

Çünkü geçen seçim adaya sıcak bakmayan, ilçe adayları nedeniyle kırgınlıkları bulunanlar da kolları sıvamış…
SEÇMEN İKNA TİMİ

 

HDP’deki durum ise daha farklı…

Cezaevlerinde açlık grevine başlayan tutuklu ve hükümlülerin annelerinin Grup Salonunda oturma eylemi yaptığı HDP, önceki Parti Meclisi kararı ile pozisyonunu kesinleştirmiş durumda.

Aday çıkarmayıp ‘muhalefet güçleri ile birlikte’ hareket etmekte kararlı olan HDP, ‘İmamoğlu’nun mazbatasının gasp edildiği’ inancında.

Bu açıdan bakıldığında iki kutuplu bir seçimin bütün unsurları İstanbul için Ankara’da oluşmuş bulunuyor…

Gelecek hafta başından itibaren de herkesin sahada baskın görüneceği, İstanbul sokak ve caddelerinin seçmen ikna timleri ile dolup taşacağı süreç kapıda bekliyor.”

 

https://www.haberturk.com/yazarlar/muharrem-sarikaya/2464087-gerekceli-kararin-gerekcesi-714-kisi#