CHP’de karga kılavuzlar devri

CHP’de karga kılavuzlar devri
18 Eylül 2014 09:20

Sözcü yazarı Rahmi Turan yazdı:

 

 

CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun, partinin Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği’ne (MYK) atadığı üyelerin neredeyse yarısı gerçek CHP’li değil.

 

Bunlar “Kürt açılımına” destek veren kişiler…

 

CHP liderinin bunlara görev verip, diğer MYK üyelerine göre çok daha “millici” bir duruşu olan ve CHP’yi çok iyi temsil eden Genel Başkan Yardımcısı Aytıın Çıray’ı MYK dışında bırakması bence çok yanlış oldu! Kim bilir belki de Çıray, DYP kökenli olduğu için bu azizliğe uğradı!

 

Kılıçdaroğlu’nun MYK’ya alıp Genel Başkan Yardımcısı yaptığı Mehmet Bekâroğlu, CHP’nin tanıtımını ve halkla ilişkilerini yürütecek. Mehmet Bekâroğlu kim? Atatürk’ten, dolaylı olarak “Kefere” diye bahseden dinci bir adam! (Doğrudan doğruya söylemeye cesaret edemediği için başkalarının dediğini ifade etti, fakat anlamı aynı).

 
CHP’yi Atatürk kurmuştu. Şimdi, Mehmet Bekaroğlu’na göre “CHP’yi bir kefere mi kurdu?” Vah vah! Yazıklar olsun! Ona da, dincilerin oyunu alacağını sanıp ona CHP’de yer verene de yazıklar olsun! Hani bir lâf vardır… “Bu kafayla gidersen askere, nah alırsın tezkere!” diye… Durum maalesef böyle! Merkez Yönetim Kuruluna yeni giren Enis  Berberoğlu Beıberoğlu, gazeteci kökenli…

 
Hürriyet gazetesinin Tayyip Erdoğan ile arası açılınca, başarılı Genel Yayın Müdürü Ertuğrul Özkök kızağa çekilmiş, onun yerine, bu konudaki ehliyeti bilinmeyen Enis Berberoğlu getirilmişti.

 
Ondan istenen iktidar partisi ile gazetenin arasının düzeltilmesi idi. Enis Berberoğlu, Tayyip Erdoğan’ın uçağıyla gezilere filan katıldı, hoşa gidecek haberler yaptı, Erdoğan’ın seveceği başlıklar attı ama bir türlü istenileni başaramadı! Bu olmadığı gibi, aradan geçen beş yılda gazete eridi, tiraj önemli oranda düştü! Sonunda Enis Berberoğlu’nu da (haklı olarak) yolcu ettiler! Şimdi CHP’ye kapağı atan Berberoğlu particilik oynayacak ve CHP’nin iletişim ve medya ile ilişkilerini sağlayacak! Başarılar diliyorum ama bunu nasıl yapacak, meraka değer doğrusu…

 

 

Haziran 2015’de yapılacak genel seçimler, ülke için olduğu kadar CHP ve Kılıçdaroğlu için de hayati bir önem taşıyor. CHP’nin bu seçime çok iyi hazırlanması gerekir. Ancak… Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı “A takımı” (bir kısmı hariç) insana hiç umut vermiyor. Hani ne derler! “Kılavuzu karga olanın bumu b.ktan çıkmazmış!” CHP’de bugünkü durum buna benziyor! Yazık!