CHP’de kadın aday dönemi başlıyor! Erken seçim telaşı CHP Genel Merkezi’ni ziyaretçi akınına boğdu!

CHP’de kadın aday dönemi başlıyor! Erken seçim telaşı CHP Genel Merkezi’ni ziyaretçi akınına boğdu!
17 Kasım 2017 08:20

Kılıçdaroğlu’nun, Erdoğan’a yönelik, ”Yerel seçimi erkene çekelim, hodri meydan” açıklaması sonrası CHP Genel Merkez binası, son günlerde aday adayları tarafından adeta kuşatılmış durumda…

 

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

 

Halkın Habercisi’nin edindiği kulis bilgileri ise deprem yaratacak cinsten.

 

 

CHP’de kurultay takvimi ilerlerken, Kılıçdaroğlu’nun Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yerel seçimlerde yeniden aday olacağını açıklamasının ardından, bazı başkanlar da yeniden aday olacaklarını kamuoyuna TV ekranlarına çıkarak duyurmaya başlamışlardı…

 

 

Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a karşı, erken seçim resti çekmesi sonrasında da, parti içinde ”Genel Başkan adaylarını kafasında netleştirdi ki, erken seçim istiyor olmalı” şeklinde yorumlandı.

 

 

Kılıçdaroğlu’nun özellikle Meral Akşener’in kadınlardan ciddi oranda oy alacağının anketlerde anlaşılması üzerine, CHP’nin kalesi tabir edilen, İzmir, Kadıköy, Beşiktaş, Çankaya, Muratpaşa, Konak gibi birçok il ve ilçede, kadınlara listelerde daha çok yer vereceği kaydedildi.

 

 

Kılıçdaroğlu’nun önümüzdeki haftalarda da bir çok kadın adayın ismini, kamuoyuna bilinçli şekilde sızdıracağı belirtildi. Adaylar konusunda da kurultay ertesinde, anket ve eğilim yoklamalarına gidileceğine ise artık kesin gözüyle bakılıyor.

 

 

H&H’nin edindiği bazı kulis bilgileri ise şöyle;

 

 

Eskişehir ve Tekirdağ’a Kadın Belediye Başkanı

 

 

İstanbul ve Ankara Büyükşehir’de kadın belediye başkan adayı düşünülmezken, Yılmaz Büyükerşen’in bırakması durumunda Eskişehir’e Prof. Dr. Gaye Usluer düşünülüyor. Kadın büyükşehir adayı düşünülen bir başka kent ise Tekirdağ. Büyükerşen’in önümüzdeki süreçte CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olabileceği konuşuluyor…

 

 

İstanbul, Ankara, Antalya ve İzmir’de Kadın Başkan Sayısı Artacak

 

 

Kılıçdaroğlu özellikle, İstanbul, İzmir ve Ankara’nın ilçelerinde kadın başkan sayısını, Akşener’in yükselişine karşı tedbiren arttırmayı planlıyor. Bu anlamda İzmir Konak’ta Sema Pekşen’in göreve devamına kesin nazarıyla bakılıyorken, İstanbul Avcılar’da da Handan Toprak Benli ile devam beklentisi yükseliyor. Yine Kılıçdaroğlu’nun geçen seçimlerde Kadıköy için düşündüğü Parti Meclisi üyesi Canan Kaftancıoğlu’nun bu dönemde şansının yükseldiği biliniyor. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın ise gitmesine artık garanti gözüyle bakılıyor. Mustafa Sarıgül’ün de Şişli için yoğun kulis yaptığı ve İnönü’ye karşı şimdiden kozlarını masaya yatırdığı biliniyor.

 

 

Kılıçdaroğlu’nun olası bir kavganın önünü almak adına Şişli’ye de güçlü bir iş kadınını aday göstererek ‘İstanbul Sermayesi’ne göz kırpması olası…

 

 

Sarıyer, Beşiktaş, Kadıköy ve Şişli’de kadın adayların önünün açık olduğu görüşü hakim…

 

 

İzmir’e En Az 3 Kadın Aday

 

 

CHP’nin en güçlü olduğu illerden başı çeken İzmir’e de Kemal Bey’in güçlü kadın isimleriyle gitmesi planlanıyor. Sema Pektaş konusunda Kemal Bey’in fikrinin pozitifken; Urla’nın bir diğer kadın belediye başkanı olan Sibel Uyar konusunda ise soru işaretlerinin hakim olduğu belirtiliyor.

 

 

Sibel Uyar’ın alternatifi olarak da, Kemal Bey’e şimdiden bir çok genel başkan yardımcısının kadın aday sunduğu biliniyor…

 

 

Aydın ve Denizli’de Mevcut Başkanlarla Devam

 

 

Geçen hafta yeniden aday olacağını açıklayan Çerçioğlu’nun ise rakipsiz olması bekleniyorken, Denizli Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik’in de adaylığına kesin nazarıyla bakılıyor. Kılıçdaroğlu’nun özellikle Denizli’yi bu dönem alın talimatı verdiği de herkesin bilgisi dahilinde.

 

 

Önümüzdeki dönemde; Candan Yüceer, Selin Sayek Böke, Fatma Kaplan Hürriyet, Zeynep Altıok ve Gaye Usluer gibi kadın milletvekillerinin de belediye başkanı olarak isimlerinin öne çıkabileceği beklentisi yüksek.

 

 

Mersin’de Vahap Seçer Faktörü

 

 

CHP’den bir dönem milletvekili olarak Meclis’te görev yapan Seçer’in adı da Mersin Büyükşehir adaylığı için geçiyor. Seçer, henüz net olarak adaylık açıklamasında bulunmasa da sokak sokak yaptığı çalışmalar bunun işareti olarak yorumlanıyor. Son haftalarda STK ve örgüt ziyaretlerini arttıran Seçer’in adaylık açıklaması artık herkesin dilinde.

 

 

İstanbul’da Tekin-Hamzaçebi Rekabeti

 

 

Gürsel Tekin’in de yine bu dönemde İstanbul için adaylık başvurusu yapması kesin gibi. TBMM’deki Meclis Başkanvekilliği seçimini Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’e açık farkla kaybeden Akif Hamzaçebi’nin de seçimi kaybedince soluğu Keml Beyin odasında aldığı, Kılıçdaroğlu’ndan bazı isimlere istifa baskısı yaptırarak, İstanbul adaylığı kesinleşene kadar makam talep ettiği ama elinin boş döndüğü de bir başka ayrıntı.

 

 

Aylin Nazlıaka Ankara’yı İstedi

 

 

CHP’den ihraç edilen bağımsız Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka’nın da Kemal Bey ile gizli bir görüşme yaparak Ankara’yı istediği kaydedildi. Ancak Nazlıaka’nın Parti Meclisi toplantısında, ağır eleştirilerine maruz kaldığı Ankara Milletvekili Necati Yılmaz’ın da Ankara için kulis yokluyor olmasının, Nazlıaka’nın şansını düşürdüğü belirtiliyor. Ankara için bir başka önemli isimse Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar.

 

 

Çankaya’da Kadın Aday

 

 

Meral Akşener’in ve muhtemelen yeni dönemde AKP’nin de Çankaya’da kadın adaylar göstermesi beklentisi yükseldiğinden dolayı; CHP liderinin en başından beri çok istediği, kadın başkan adayını koruduğu biliniyor. Ankara milletvekili Gülsün Bilgehan Toker, Yaşar Seyman, Gül Çiftçi, Selin Sayek Böke, Gamze Taşçıer gibi bir çok ismin adı da Çankaya Belediyesi için geçiyor.