CHP’de İzmir düğümü çözülüyor!

CHP’de İzmir düğümü çözülüyor!
15 Ocak 2019 09:13

CHP, bugüne kadar 628 başkan adayının ismini kamuoyuyla paylaştı.

 

 

Mahmut Lıcalı/ Cumhuriyet

 

 

31 Mart yerel seçimleri için yarın yapılacak CHP Parti Meclisi (PM) toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının açıklanması bekleniyor. CHP ile İYİ Parti arasındaki görüşmelerde uzlaşmaya çok yakın olunduğu, gelinen aşamada iki parti liderinin bazı ilçelerle ilgili karar vermesinin beklendiği ifade ediliyor. CHP’nin İzmir ve İstanbul ilçelerini yarın değil, gelecek hafta yapılması planlanan PM toplantısında açıklanacağı belirtiliyor.

Yarınki PM toplantısında CHP’nin yönetiminde olduğu ve adayı açıklanmayan tek büyükşehir olan İzmir adayının açıklanması bekleniyor. Parti kulislerinde bu konudaki çalışmaların tamamlandığı dile getiriliyor. Edinilen bilgiye göre yarınki PM toplantısında CHP’nin İstanbul ve İzmir’deki mevcut ilçe belediyelerinin açıklanmayacağı, iki kente ilişkin AKP’nin elindeki bazı ilçe belediye adaylarının açıklanabileceği ifade ediliyor. CHP’de gelecek hafta yapılması planlanan PM toplantısında İstanbul ve İzmir ilçelerinin açıklanacağı kaydediliyor.

 

 

CHP bugüne kadar 628 aday açıklanmış oldu. CHP, 15’i büyükşehir (İstanbul, Ankara, Adana, Aydın, Eskişehir, Hatay, Malatya, Muğla, Tekirdağ, Antalya, Mardin, Mersin, Bursa, Kahramanmaraş ve Van) ile 28’i il belediyesi adayını (Ardahan, Artvin, Ağrı, Batman, Bayburt, Bingöl, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Edirne, Erzincan, Iğdır, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Giresun, Gümüşhane, Karabük, Karaman, Kırşehir, Kütahya Niğde, Sinop, Sivas, Tunceli ve Uşak’ı) açıklamış oldu.