CHP’de ilçe ve il kongreleri başlıyor!  ‘Tek aday’ sıkıntısı!

CHP’de ilçe ve il kongreleri başlıyor! ‘Tek aday’ sıkıntısı!
17 Ekim 2019 13:07

CHP’de gözler Nisan ya da Mayıs ayında yapılması beklenen kurultaya çevrildi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultayda karşısına aday çıkması beklenmiyor. Kritik il ve büyükşehirlerdeki kongrelerde ise tek adayla gidilmesi eğilimi bulunuyor. Edinilen bilgiye göre İstanbul’da Canan Kaftancıoğlu değişmeyecek, ancak İzmir ve Ankara’da değişim bekleniyor.

 

 

 

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’in haberine göre CHP’de kongre süreci başladı. 21 Ekim Pazartesi üye çizelgeleri ilçe başkanlıklarında askıya çıkarılacak ve itiraz süresi başlayacak. İtirazlar ilçe yönetim kuruluna yapılacak.

 

 

14 ARALIK CUMARTESİ İLÇE KONGRELERİNİN BAŞLANGIÇ TARİHİ

 

14 Aralık Cumartesi ilçe kongrelerinin başlangıç tarihi, 27 Ocak 2020 Pazartesi de ilçe kongrelerinin bitiş tarihi olacak. 3 Şubat 2020 Pazartesi il kongrelerinin başlangıç tarihi, 2 Mart 2020 Pazartesi il kongrelerinin bitiş tarihi olacak.

 
KURULTAYIN NİSAN YA DA MAYIS AYINDA YAPILMASI BEKLENİYOR

 

 

Olağan kurultay ilk kongrelerinin bitiminin ardından Parti Meclisinin belirleyeceği tarihte yapılacak.

CHP kulislerine göre kurultayın Nisan ya da Mayıs ayında yapılması planlanıyor.

 
TEK ADAY SIKINTISI

 

 

Edinilen bilgiye göre Genel Merkez’in kritik ve büyükşehir il kongrelerine tek adayla gitmesi eğilimi parti de rahatsızlık yarattı.

CHP’li bir yetkili, “tek aday” konusunda, “Mümkün mertebe uzlaşma ile olması arzumuz kongreler sürecinde sağlıklı bir biçimde, mümkün mertebe başarılı olduğumuz illerde, büyükşehirlerde” görüşünü dile getirdi.

 
KAFTANCIOĞLU DEĞİŞMEYECEK, ANKARA VE İZMİR’DE DEĞİŞİKLİK BEKLENİYOR

 

 

Edinilen bilgiye göre İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu devam edecek. Ankara ve İzmir’de il kongrelerinde tek aday çıkması bekleniyor. Ankara ve İzmir’deki mevcut il başkanlarının ise değişebileceği öğrenildi.