CHP’de güçlü Genel Sekreterlik geri mi geliyor?

CHP’de güçlü Genel Sekreterlik geri mi geliyor?
14 Şubat 2018 08:53

CHP’de tüzük değişikliği konusunda yaklaşık iki yıldır aralıksız çalışmalar devam ediyor. İllerden gelen tüzük değişikliği taleplerinde, Genel Başkan’ın iş yükünün azaltılması için sol partiler ile özdeşleşen ’güçlü genel sekreterlik’ uygulamasına yeniden geçilmesi taleplerin başında yer alıyor.

 

 

 

CHP’de ‘güçlü genel sekreterlik’ uygulamasına geçilmesi durumunda Akif Hamzaçebi, Kılıçdaroğlu’nun ardından partide en etkin ikinci adam olacak.

 

 

HAMZAÇEBİ BİR ANDA İKİNCİ ADAM OLABİLİR

 
Kılıçdaroğlu, son MYK değişikliğinde ‘Genel Sekreterlik’ makamını, partide en çok güvendiği isimlerin başından gelen Akif Hamzaçebi’ye teslim etmişti. Tüzük kurultayında, geçmişte olduğu gibi ‘Güçlü Genel Sekreterlik’ uygulamasına geçilmesi durumunda Hamzaçebi, bir anda Genel Başkan’ın ardından partinin en kudretli ikinci adamı konumuna yükselecek.

 

 

BAYKAL KALDIRDI, KILIÇDAROĞLU UYGULADI

 
2008’de Deniz Baykal döneminde gerçekleştirilen 14’üncü Olağanüstü Kurultay’da tüzük ve program değişikliği gerçekleştirildi. Yapılan değişiklikle, ‘güçlü genel sekreterlik’ uygulamasına son verildi ve MYK’da daha çok merkez sağ partilerde uygulanan ‘başkanlık divanı’ uygulamasına geçildi. Ancak Sav’ın muhalefeti nedeniyle bir türlü uygulamaya geçilemedi. Kılıçdaroğlu, genel başkan olduktan sonra Baykal’ın yaptığı değişikliği uygulamaya koydu. Bunun üzerine muhalefet bayrağını açan Önder Sav ve ekibi, partiden tasfiye oldu.