CHP’de bundan sonra Liderin emrettiği değil sağduyu hakim olacak!

CHP’de bundan sonra Liderin emrettiği değil sağduyu hakim olacak!
2 Ekim 2014 11:17

Dün CHP kapalı grup toplantısında Grup başkan vekilliği birinci ve ikinci tur oylamalar bitti ve sayım yapıldı.

 

 

CHP Grubu, Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi başkanlığında basına kapalı toplandı. Toplantıda, vekiller 5 koltuk için hem sandığa gitti hem de yarıştı.
Toplantıda Yalova Milletvekili Muharrem İnce’den boşalan grup başkanvekilliğinin yanı sıra 3 grup yönetim kurulu üyeliği ve 1 grup denetçi üye seçimi gerçekleştirilecek. Seçimlerde Levent Gök ile İzzet Çetin yarıştı.
Birinci tur oylamada Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun adayı Levent Gök’ün 45 oyuna karşı Ankara milletvekili İzzet Çetin 47 oy aldı.

 

 

İkinci tur oylama sonucunda İzzet Çetin 49, Levent Gök 46 oy aldı.  Boş oy 10 çıktı.

 

Üçüncü turda en fazla oy alan aday seçilecekti. CHP Lideri Kılıçdaroğlu önerdiği aday Levent Gök’ü seçtiremeyeceğini anlayınca Genel Kurul çalışmalarını gerekçe göstererek ( Genel Kurul çalışmalarına iki buçuk saat kalmasına rağmen) seçimlere müdahale edip Grup Başkanvekilliği seçimini bayramdan sonraya erteledi.

 

Not: Halkın Habercisi olarak Ankara Milletvekili Levent Gök’e önerimiz:

 

30 Eylül Salı günü, gece saat 23:00 sularında Ankara Milletvekili ve PM üyesi Levent Gök’ün, Genel Başkan’ın adayı olarak milletvekillerine önerilmesi ve dün toplanan CHP Meclis grubunda yapılan Grup Başkanvekilliği seçiminde, ilk iki tur oylamada rakibi İzzet Çetin karşısında daha az oy alması ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Genel Kurul çalışmalarına iki buçuk saat kalmasına rağmen” Genel Kurul çalışmalarını gerekçe göstererek Grup Başkanvekilliği seçimini bayramdan sonraya bırakmasını son günlerin deyimiyle “zamanlaması manidar” buluyoruz.

 

fft99_mf3107040

 

Levent Gök, bu tutum karşısında geçmişteki başarısına gölge düşürmemek için adaylıktan çekilmelidir. Ve Genel Başkan’a rağmen karşısına aday çıkan Ankara Milletvekili İzzet Çetin’i Grup Başkanvekili olarak tebrik etmelidir. Kendisine yakışan budur. CHP geleneği de bunu gerektirir.

 

 

İZZET ÇETİN KİMDİR?

 

6148
İzzet Çetin, 1 Haziran 1953’te Bolu’da doğdu. Babasının adı Musa, annesinin adı Hanife’dir.
İşçi, Serbest Mali Müşavir, Sendikacı; Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Sevk ve İdarecilik Yüksek Okulunu bitirdi.

 

 

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Aster-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi, Türk Harb-İş Sendikası Gölcük Şube Başkanı, Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı olarak görev yaptı. Türk-İş Başkanlar Kurulu Üyeliği ve Uluslararası Kamu Sendikaları (PSI) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Kamu İşletmeciliğini Geliştirme Vakfı (KİGEM) Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye İnsan Hakları Kurumu Vakfı (TİHAK) Kurucu Üyesi oldu.

 

 

22. Dönemde Kocaeli Milletvekili seçildi. CHP PM üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde  bulundu.

 

 

Orta düzeyde İngilizce bilen Çetin, evli ve 2 çocuk babasıdır.