CHP’de gözler A Takımında!

CHP’de gözler A Takımında!
15 Ocak 2019 09:41

CHP haftaya MYK toplantısıyla başladı. CHP Genel BaşkanıKılıçdaroğlu’nun A Takımı ile yerel seçim hazırlıklarını masaya yatırmasının ardından Ankara adayı Mansur Yavaş için aday tanıtım toplantısı yapılacak. Daha sonra ise PM toplanacak.

Bilun Çelik / Yeniçağ

 

 

CHP haftaya Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısıyla başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun A Takımı ile yerel seçim hazırlıklarını masaya yatırmasının ardından bugün Ankara adayı Mansur Yavaş için aday tanıtım toplantısı yapılacak. CHP Parti Meclisi (PM) ise yarın toplanıyor.

 

CHP’de yerel seçim hazırlıkları ile aday belirleme sürecinde son aşamaya gelindi. Bugüne kadar toplamda 630 adayını netleştiren CHP’de gözler İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul ilçelerine çevrilmiş durumda. Ankara adayı Mansur Yavaş için ise tanıtım toplantısı gerçekleştirilecek. Bugün saat 13.30’da, ATO Kongre Merkezi’nde yapılacak toplantı için, CHP grup toplantısının da yeri değiştirildi. CHP milletvekilleri ve MYK üyeleri tam kadro ATO’da olacak. Böylece “Mansur Yavaş’a parti içerisinde itiraz var” iddialarına da yanıt verilmesi hedefleniyor. İlk olarak kürsüye, Genel Başkan Kılıçdaroğlu gelerek parti grubuna hitap edecek. Ardından da Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş kürsüde olacak. Ankara için hazırlanan projeleri, izlenecek yol haritasını anlatacak. Toplantıya İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılıp katılmayacağı ise henüz netlik kazanmadı. CHP’de yarın ise Parti Meclisi toplantısı var. Bazı il ve ilçe adaylarının açıklanacağı toplantıda, İzmir adayının da oylanabileceği belirtiliyor. Merkez Yönetim Kurulu, yarın sabahı Parti Meclisi öncesinde, İzmir için yapılan 7 adaylı anketi masaya yatıracak. Eğer nihai karar verilirse aday oylaması yapılması için Parti Meclisi’ne getirilecek. İstanbul ilçeleri için ise çalışmaların son aşamaya geldiği, ancak bir sonraki toplantıya bırakılmasının da muhtemel olduğu belirtiliyor.

 

 

CHP bugüne kadarki toplantılarda Ankara’da Mansur Yavaş, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, Antalya’da Muhittin Böcek, Adana’da Zeydan Karalar, Bursa’da Mustafa Bozbey, Kahramanmaraş’ta Ali Öztunç, Van’da Nurettin Beyaz, Mersin’de Vahap Seçer, Aydın’da Özlem Çerçioğlu, Eskişehir’de Yılmaz Büyükerşen, Hatay’da Lütfü Savaş, Mardin’de Süleyman Sarı, Muğla’da Osman Gürün, Tekirdağ’da Kadir Albayrak ve Malatya’da Soner Gökçe’yi büyükşehir belediye başkan adayı olarak açıkladı. Parti, daha önce açıklanan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ahmet Akın’ı ise İYİ Parti ile yapılan ittifak kapsamında, PM oylaması ile geri çekti. Şu ana kadar 21 büyükşehirde İYİ Parti ile anlaşma yapan CHP, il ve ilçe adaylarının belirlenmesinde büyük ölçüde mutabakatı sağladı. CHP ile İYİ Parti’nin yürüttüğü iş birliği süreci ise beklenenden uzun sürdü. Kaynaklar, bunun nedeninin “anlaşmazlık” değil, iş birliği yapılan seçim çevrelerinin artması olduğunu söylüyor. Daha önce iş birliği yapılması kararlaştırılan 21 büyükşehire, Kahramanmaraş ve Malatya’nın da eklenmesi ile sayı 23’e yükseldi.

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/chpde-3-gunde3-kritik-toplanti-220467h.htm