CHP’de gökdelen krizi

CHP’de gökdelen krizi
25 Kasım 2017 10:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yıllardır kentin ortasında büyük bir sorun olarak kalan Basmane Çukuru CHP’de kriz yarattı…

 

 

 

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ve Mustafa Balbay, çukura yapılması öngörülen gökdelenler için imar izni verilmesini eleştirdi.

 

Mustafa Balbay, Büyükşehir Belediyesine “Bu kente ihanet etmeyin” ifadeleriyle çıkışırken, Atilla Sertel de Twitter’dan, “Bu akıl almaz yükseklikteki iki bina, İzmir’in yüreğine saplanmış hançerdir. Çirkindir, kentin silüetini bozacaktır. İzmir Milletvekili olarak bunu söylemezsem yarın halkımın ve çocuklarımın yüzüne bakamam. Her şey rant değil, İzmir’i rahat bırakın” diye yazdı.

 

Bu tepkilere AKP kayıtsız kalmadı. AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Atilla Sertel’in tweetini alıntılayarak, “CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’den CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ‘Her şey rant değil, İzmir’i rahat bırak’ çağrısı… Biz bunu 13 yıldır söylüyoruz, biraz geç de olsa gerçekleri görmeniz memnuniyet verici” ifadelerini paylaştı.

 

ATİLLA SERTEL’DEN AKP’Lİ VEKİLE YANIT

 

CHP’li Sertel, AKP’li Kaya’nın paylaşımına çok sert yanıt verdi.

 

Sertel, Twitter’dan, “Şehirlerimize, insanlarımıza karşı ihanet içinde olduklarını açıklayan bir parti olan AKP’nin atama milletvekili, rant ve kent konusunda açıklama yapamaz. İhaneti ve hainliği içselleştirmiş bir partinin atama vekili bu konuda tek söz söyleyemez” diye karşılık verdi.

 

CHP’li Atilla Sertel devamında şu ifadeleri paylaştı:

 

“Biz İzmir’in İstanbul’a benzememesi, yaşanacak bir kent olarak kalması için mücadele ediyoruz. O şahıs da iktidar partisinin ve İzmir’in milletvekili olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlıklara gitsin, İzmir için çabalasın.

 

Biz sesimizi halkımız için yükseltiriz. Siz halkımız için sadece mutsuzluk, umutsuzluk, işsizlik ve felaket üreten parti oldunuz. Yakın çevrenize rant sağlamaktan, yandaşlarınıza torpil yapmaktan ve çıkar sağlamaktan başka ne yapıyorsunuz?”

 

KOCAOĞLU: “KUCAĞIMIZDA BULDUK, ÇÖZÜM ÜRETTİK”

 

Gündeme getirilen Basmane Çukuru konusunda hiçbir ‘dahli’ bulunmadığını ve konuyu göreve geldiğinde ‘kucağında’ bulduğunu belirten Aziz Kocaoğlu ise açıklama yaptı.

 

Kocaoğlu, “Hiç siyaset, parti ayrımı, düşünce ayrımı yapmadan meslek ayrımı da yapmadan kim, nereden, nasıl bakarsa baksın Basmane Çukuru bu kentin en önemli cenazelerinden bir tanesidir. Benim bunda en ufak bir dahlim yoktur. O zaman ben ticaretle uğraşıyordum. Kucağımda bunu buldum. Bugün Güç Birliği ve EDS’nin de binlerce ortağı var. Kimseyi mağdur etmeden, kentli de belediye de mağdur olmadan bir çözüm buldum” dedi.

 

“BU SERBESTLİK BİZDEN ÖNCE VERİLDİ”

 

Basmane Çukuru’nda belirtilen yükseklik serbestliğini kendisinin vermediğinin altını çizen Başkan Kocaoğlu, “Tarihinden bu tarafa oranın emsali 5 emsaldir. Yüksel Çakmur zamanında da böyledir. Burhan Özfatura zamanında da böyledir. Taa oralardan gelmiştir. Ahmet Piriştina da kucağında bulmuştur bunu. Biz de kucağımızda bulduk. Boyundan, yüksekliğinden, alçaklığına varıncaya kadar çözülebilecek noktaya getirdik, bulduk. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin payını yüzde 12’den yüzde 30’a çıkardık. Böyle bir iş yapan varsa, siyaset tarihinde gelsin bunu bana söylesin. Yoksa ‘Nasıl Belediye’nin payını yüzde 12’den yüzde 30’a çıkardın’ diye sorsun bana. Hepsi hiç gündemde olmaması gereken şeyler en hafifiyle” diye konuştu.

 

KENT KONSEYİ BAŞKANI DA TEPKİ GÖSTERDİ

 

İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu, Basmane Çukuru olarak bilinen alana bir holding tarafından yapılacak iki kule şeklindeki Gökdelen Projesi’nin Basmane ve Çankaya’da emsal teşkil edip ciddi zarar vereceğini belirten fotoğraflı bir paylaşım yaptı. Bir yıl önce yaptığı paylaşımı yeniden güncelleyen Gruşçu’ya İzmirlilerden ve CHP’li yöneticilerden de destek geldi. Gruşçu, İçerisinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanı da olacak olan projenin kente ihanet olacağını savunarak, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Ankara’da belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıda aynı görüşleri açıkladığını vurguladı.

 

Odatv.com