CHP’de Fikri Sağlar sahaya indi!

CHP’de Fikri Sağlar sahaya indi!
1 Temmuz 2016 09:37

Ve CHP’de Fikri Sağlar Genel Başkanlık yarışında sahaya indi.

 

 

 

Veysi Şahin / Yurt

 

 

Mustafa Sarıgül’ün desteklediği 10 Aralık Hareketi, geçtiğimiz cumartesi ve pazar günü bir otelde bir araya gelerek CHP’yi ve Türkiye’yi tartıştı. 200 katılımcının 150 bin TL’yi bulan konaklama ve yol masrafı ile yeme içme masraflarının kim ya da hangi kuruluş tarafından, niye ödendiği ise kafaları karıştırdı. İstanbul Milletvekilleri Eren Erdem ve Sezgin Tanrıkulu ile Ercan Karakaş, Prof. Dr. Burhan Şenatalar ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın desteklediği, Necdet Saraç’ın da düzenleme komitesine katkı sunduğu toplantıda, Fikri Sağlar’ın Genel Başkan adaylığı üzerinde açık açık kulis yapıldı.

 

 

“Yeşil” hayır dedi

 

 

Gönlünde Genel Başkanlık adaylığı yatan ve nabız yoklamak için artık sahaya inen Fikri Sağlar bir “Sol Birlik” oluşturmaya çalışıyor. Bu birlik için de her zeminle görüşüyor, bir araya geliyor. Daha önce Gülsüm Bilgehan ve Hayri İnönü ile bir araya gelen Fikri Sağlar, hep karşı çıktığı ve zaman zaman arkasından “Yeşil” diye vurgu yaptığı Önder Sav ile de buluşmuştu.

 

 

Önder Sav da, “Önce bir ortaya çık bakalım. Muharrem İnce gibi kendini ortaya koy” diye kendisine “sarı ışık” yakmıştı. Fikri Sağlar, Önder Sav ile görüşmesini yakın çevresine, “en zor karar verdiğim görüşme” diye nitelerken, Muharrem İnce ile yaptığı görüşmede de pek umduğunu bulamadı. Muharrem İnce’den lehine feragat etmesini bekleyen Fikri Sağlar, İnce’nin “Genel Sekreter adayım olur musun?” teklifiyle karşı karşıya kalınca şaşırmıştı.

 

 

Kılıçdaroğlu’nun “blok liste” arzusu

 

 

 

CHP Genel Merkezi’ne yakın kaynaklara göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mevcut MYK ve Parti Meclisi’nden memnun değil. Ve artık bunu gizleme gereği duymuyor. PM üyeleri ile yaptığı toplantıda açık açık “Siz benim tercihim değilsiniz” diyerek görüşünü dile getiren Kılıçdaroğlu, özellikle MYK üyelerinin politika üretmemelerinden ve tavırsızlığından şikâyetçi olduğu artık herkesin malumu. Kılıçdaroğlu’nun tüzük gereği seyircisiz yapılması gereken tüzük kurultayını, her an seçimli hale getireceği konuşuluyor. Bu nedenle de karşısına blok liste yapabilmesi için mutlaka bir adayın çıkması için fırsat kolladığı ve bunun yolunu açtığı belirtiliyor. Tavşan adaylara dikkat!

 

 

 

Baykal’ın 2M’si, İnce’nin ofisi

 

 

 

Yakın çevresine kendisinin örgütte var olduğunu belirten Muharrem İnce, Ankara’da büro faaliyetlerini sürdürüyor. Deniz Baykal’ın ise parti içi mutabakat sağlanması durumunda, genel başkanlık adaylığını “Milli Mutabakat Hükümeti” halinde düşüneceği ifade ediliyor.