CHP’de Etik Kurul kuruluyor!

CHP’de Etik Kurul kuruluyor!
8 Mart 2018 08:41

CHP MYK, yarın toplanacak Tüzük Kurultayı’na sunulacak Tüzük Taslağı’na son şeklini verdi. Daha önce milletvekilleri ve il başkanlarına dağıtılan taslakta yer almayan yeni bir düzenlemeye gidildi.

 

 

CHP MYK Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanarak, yarın 81 il, TBMM, PM ve YDK’dan temsilcilerin katılımıyla toplanacak Tüzük Komisyonu’nda ele alınacak taslak metine son şeklini verdi.

 

 

Tüzük Komisyonu’na sevk edilen taslak metinde, daha önce kamuoyuna açıklanan taslakta yer almayan, “Etik Kurul” adı altında yeni bir madde eklendi.

 

 

GENEL MERKEZ’DE GÖREV YAPACAK

 
Kurulacak Etik Kurul, Genel Merkez bünyesinde faaliyet gösterecek. Etik Kurul, parti örgütünün ve partililerin, tüzük ve programda belirlenen ilkeler, amaçlar, politikalar ve siyasal yaşam anlayışı doğrultusunda görev yapmalarını sağlamak amacıyla etik kurallar belirlemek; partililer, yerel yönetimler, parti grupları ve parti organlarının kendi içinde ve birbirleriyle ilişkilerinde görüş bildirmek; bu çerçevede raporlar hazırlayarak Genel Başkan’a sunmak üzere görev yapacak.

 

 

ÜYELERİ KİM OLACAK?

 
Etik Kurul; Parti üyeliği devam etmek kaydıyla Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı, Başbakanlık ve Genel Başkanlık yapmış olanlar ile Genel Başkanca partililer arasından seçilen 5 (beş) üyeden oluşacak.

 

 

TAMAMEN BAĞIMSIZ OLACAK

 
Etik Kurul üyeleri, başka bir parti organında görev alamayacak. TBMM üyeliği, bakanlık, belediye başkanlığı, belediye ve il genel meclisi üyeliği görevleri kurul üyeliği ile birlikte yürütülemeyecek. Kurul, çalışmalarında bağımsız olacak. Kurulun görev ve yetkileri ile çalışma usul ve esasları yönetmelikle düzenlenecek.